«Μήνυση κατά παντός υπευθύνου» κατέθεσε ο Διοικητής του Γεν. Κρ. Νίκαιας για το σκάνδαλο με το κυλικείο

  • Γιάννα Σουλάκη
σκάνδαλο με το κυλικείο
Στη δικαιοσύνη παρέπεμψε ο νέος Διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας Ευθύμης Γεωργόπουλος, το σκάνδαλο με το κυλικείο του νοσοκομείου.

Ο κ. Γεωργόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για το σκάνδαλο με το κυλικείο, δηλαδή την παράνομη παράταση της μίσθωσης του, έως το 2036 (!) αλλά και τα χρέη του ιδιώτη επιχειρηματία του κυλικείου, ύψους 350.000 ευρώ, που φέρεται να του … χάρισε ο προηγούμενος «Διοικητής με τα πλαστά πτυχία».

Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης «έκαψαν» τον προηγούμενο Διοικητή

Η υπόθεση έγινε γνωστή στα τέλη Ιανουαρίου, όταν το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ήταν καταπέλτης απέναντι στον προηγούμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Μπούτο, ο οποίος φέρεται να είχε καταλάβει τη θέση του Διοικητή, προσκομίζοντας 4 πλαστά πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Ταυτόχρονα οι Ελεγκτές αποκάλυψαν και σωρεία άλλων σκανδάλων στο νοσοκομείο, μεταξύ αυτών και τη μίσθωση του κυλικείου με ανάθεση σε επιχειρηματία έως το 2036 αν και η σύμβαση έληγε το 2020. ‘Οπως αποκαλύφθηκε, ο εν λόγω επιχειρηματίας χρωστάει στο Νοσοκομείο 350.000 ευρώ από μισθώματα, για τα οποία συμφώνησε συμψηφισμό, καταβάλλοντας μια δωρεά ύψους 50.000 ευρώ. Στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρονται, επίσης και παρατυπίες με το συνεργείο καθαρισμού.

Ο νέος Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Ευθύμης Γεωργόπουλος, που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα, κλήθηκε να ξεμπερδέψει τώρα τα …αξεμπέρδευτα και για το λόγο αυτό ζήτησε τη συνδρομή της δικαιοσύνης.