ΠΟΕΔΗΝ: «Σ’ αυτά τα νοσοκομεία αναφοράς δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό» [pics]

  • Γιάννα Σουλάκη
"Ελλιπή είναι τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο αναφοράς "Αττικόν" και στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας στο Ρίο". Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας υποστηρίζει ότι υπάρχει στα νοσοκομεία αναφοράς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Μιχάλη Γιαννάκο, ύποπτα και διαγνωσμένα περιστατικά του κορονοϊού εξετάζονται δίπλα – δίπλα στον ίδιο διάδρομο, στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν», στο οποίο καθημερινά εξετάζονται σε ημέρα εφημερίας, από 700 έως 1.ο00 ασθενείς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα περιστατικά κορονοϊού -ύποπτα και διεγνωσμένα- εξετάζονται δίπλα στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με καρέκλες μεταλλικές από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών. Ο διάδρομος είναι γεμάτος ασθενείς. Ακριβώς μπροστά από τις καρέκλες είναι τα εξεταστήρια για καρδιολογικά, παθολογικά,πνευμονολογικά, χειρουργικά περιστατικά. Στην είσοδο των ΤΕΠ χωρίζουν με νάιλον το χώρο για περιστατικά κορονοϊού και τα γενικά περιστατικά που περιμένουν δεκάδες στην αναμονή. Επίσης έξω από τα ΤΕΠ περιμένουν πολλά ύποπτα  περιστατικά σε πολύ κοντινή απόσταση. Συνεπώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος διασποράς του ιού μέσα στο νοσοκομείο», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ελλιπή είναι τα μέτρα προστασίας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες. Συγκεκριμένα,»μόλις ένα παραβάν εκλογικού κέντρου χωρίζει τα εξεταστήρια περιστατικών κορονοϊού  και τα εξεταστήρια για γενικά περιστατικά τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο», σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 90 υγειονομικοί

Οι εργαζόμενοι νοσοκομείων που νόσησαν τον Αύγουστο πλέον ανέρχονται σε 90, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

«Στα κρούσματα προστέθηκε μια καθαρίστρια στο Αγλαϊα Κυριακού που βρέθηκε θετική στις 17/8 και μια ειδικευόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Να σημειωθεί ότι οι 62 από τους 90 είναι ασυμπτωματικοί.

«Μάλιστα σε κάποιους από τους ασυμπτωματικούς το δεύτερο τεστ που έγινε μετά λίγες ημέρες βγήκε αρνητικό» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ: