ΠΟΕΔΗΝ: Ψεύδεται ο διοικητής των Γ.Ν. «Αλεξάνδρα» και «Έλενα Βενιζέλου»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην αντεπίθεση και τον αντίλογο πάλι η ΠΟΕΔΗΝ αυτήν την φορά απαντώντας στην...απάντηση του διοικητή των δύο διασυνδεόμενων γενικών νοσοκομείων και μαιευτηρίων της πρωτεύουσας. Όπως υποστηρίζουν από την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν και ελλείψεις και προβλήματα που σκεπάζονται κάτω από το ...χαλί!

Διαβάστε την σκληρή απάντηση από την ΠΟΕΔΗΝ:

Οι κομπογιαννίτες υπουργοί Υγείας με τους Νεογενίτσαρους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ Διοικητές των Νοσοκομείων, καταστρέφουν τη Δημόσια Περίθαλψη.
Μια χαρά κάνουν τη δουλειά του κου Τσίπρα οι Υπουργοί της Υγείας. Εφαρμόζουν πιστά τα Μνημόνια, δεν δείχνουν καμία ευαισθησία στους τζάμπα θανάτους των Ασθενών. Αντιθέτως αλυχτάνε, βρίζουν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν όσους αναδεικνύουν το χάος της Δημόσιας Υγείας.
Η πραγματικότητα δεν κρύβεται με τις ψεύτικες απαντήσεις Υπουργών και Διοικητών Νοσοκομείων. Οι Δημόσιες δαπάνες Υγείας κατρακυλάνε. Τα χρέη των Νοσοκομείων είναι σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα.
Το λιγοστό προσωπικό πολεμάει τον θάνατο των ασθενών χωρίς μέσα. Χωρίς να διαθέτει φάρμακα, υλικά και εξοπλισμό.
Ο Διοικητής των Νοσοκομείων ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ με την απάντησή του στην ΠΟΕΔΗΝ, δείχνει ότι βρίσκεται σε σύγχυση.
Επιβεβαιώνει τα προβλήματα λέγοντας ότι λίαν συντόμως θα λυθούν. Δυστυχώς δεν θα λυθούν.
Σας κοινοποιούμε έγγραφο που υπογράφεται από την Διευθύντρια – Υπεύθυνη Ενδοκρινολογικού τμήματος – Διαβητολογικού Κέντρου το οποίο πρωτοκολλήθηκε (Αρ. Πρωτ. 16458/1-11-2016) και απευθύνεται στους Διευθυντές κλινικών και τμημάτων (κοινοποιήθηκε σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου). Με το εν λόγω έγγραφο επιβεβαιώνεται η μη εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων που αναγράφονται στο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, μέχρι να καταστεί δυνατή η παραγγελία των αντιδραστηρίων. Κάνουν διαγνώσεις στα τυφλά οι ιατροί έως ότου δεήσει ο κος Βεζυράκης να προμηθευτεί τα αντιδραστήρια. Το εν λόγω έγγραφο κυκλοφορεί σε όλο το Νοσοκομείο.
Το Ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα κοβαλτίου υπολειτουργεί με ψιλοεπισκευή 7.000€, εξυπηρετώντας 5-7 ασθενείς την ημέρα. Για 40.000€ 10 καρκινοπαθείς περιμένουν έξι μήνες στην αναμονή για Ακτινοθεραπεία. Πρώτα πεθαίνουν και μετά έρχεται η σειρά τους. Το βεβαιώνει ο Σύλλογος των Καρκινοπαθών.
Από την έλλειψη δύο Ακτινοφυσικών και ειδικού διαμορφωμένου χώρου υποδοχής, δεν παραδίδεται σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα (γραμμικός επιταχυντής) Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Πόσοι καρκινοπαθείς χάνουν εξαιτίας αυτού τη ζωή τους.
Οι εργολάβοι είναι απλήρωτοι 5 μήνες. Εξαιτίας αυτού δεν πληρώνουν τους εργολαβικούς εργαζόμενους.
Τα δανεικά φάρμακα, η έλλειψη υλικών, ο ασυντήρητος κτιριακός, ξενοδοχειακός και ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός είναι απόρροια της μείωσης των προϋπολογισμών των δύο Νοσοκομείων.
Είναι ο πάτος του βαρελιού για τα Νοσοκομεία και όχι συντονισμένη λειτουργία μεταξύ των Νοσοκομείων που ισχυρίζεται ο κος Βεζυράκης.
Το Αναισθησιολογικό μηχάνημα του Νοσοκομείου ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είναι τρείς μήνες εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να κλείσει ένα χειρουργικό τραπέζι και αναβάλλονται χειρουργεία. Γιατί δεν επισκευάστηκε;
Το Νοσοκομείο οφείλει 500.000€ σε ρεύμα και αέριο; Οφείλει 5 μήνες τα χρήματα των εργολάβων. Και άλλα πολλά.
Κύριε Διοικητά και κύριοι Υπουργοί Υγείας.
Για όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ φταίνε ή τα μειωμένα κονδύλια ή η ανικανότητα του Διοικητή.
Οι Διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων κατά πλειοψηφία συμφωνούν με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.
Εμείς λέμε τα μειωμένα κονδύλια. ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ.
Μας εγκαλούν αντί να ζητάνε γονατιστοί συγνώμη για τις ζωές των ασθενών που χάνονται. Παίζουν με την ταλαιπωρία των Ασθενών. Παίζουν με την ανασφάλεια των πολιτών που τρέμουν στην ιδέα ότι θα αρρωστήσουν.
Άξιος ο μισθός τους.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ