ΠΟΕΔΗΝ προς Πολάκη: «Ήταν τόσο μεγάλο το «τσίρκο», που ενόχλησε»

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΟΕΔΗΝ
Την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε το «τρολάρισμα» που της έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για την διαμαρτυρία της σε λάθος υπουργείο.

Χωρίς διάθεση αστεϊσμού αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο χθεσινό «τρολάρισμα» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Facebook βίντεο, που έδειχνε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και άλλους εργαζομένους των νοσοκομείων  να προσπαθούν να εισέλθουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αντί για το υπουργείο Εργασίας όπου κατευθύνονταν.

Ο αναπληρωτής υπουργός συνόδευε το βίντεο με το σχόλιο: «Δείτε το! Μην το χάσετε! Ο Μπένυ Χιλ του συνδικαλισμού».

«Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας για άλλη μια φορά ασχολήθηκε με το αγαπημένο του χόμπι να μας βρίζει μέσω facebook», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της. «Χαρακτηρίζει τσίρκο τους εκατοντάδες εργαζομένους που συμμετείχαν στη χθεσινή μας κινητοποίηση. Ήταν μεγάλο το… «τσίρκο» που ενόχλησε!»

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι ο Παύλος Πολάκης «διακωμωδεί τις λάθος πόρτες στα υπουργεία». Όχι όμως το γεγονός ότι τα υπουργεία υποδέχονται τους εργαζομένους με κατεβασμένα ρολά και παρατεταμένα ΜΑΤ.

«Αντί να έχουν τις πόρτες ορθάνοικτες των Υπουργείων για τους εργαζόμενους έχουν το θράσος να μιλάνε», προσθέτει.

Όσον αφορά την κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα του «Δρομέα», του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «ο “Δρομέας” για την κυβέρνηση δεν συμβολίζει κάτι ιδιαίτερο. Τον παζαρεύουν με τα Σκόπια για την καρέκλα “ρε γαμώτο”. Την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά την γνωρίζουμε».

Τα προαναφερθέντα επεισόδια με την ΠΟΕΔΗΝ συνέβησαν χθες, στη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας των εργαζομένων στα νοσοκομεία.