ΠΟΕΔΗΝ: Πολάκειος μονάδα μέτρησης προσωπικού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέο "χτύπημα" ΠΟΕΔΗΝ σήμερα με επίκεντρο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη αλλά και την κίνηση των εργαζομένων να αποκλείσουν το γραφείο του διοικητή διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Πολάκειος Μονάδα μέτρησης προσωπικού
Νοσηλευτικό Προσωπικό 0+0+0+0+0 = – 15 άτομα
Ιατροί 0 + 0 +0 = 0 ή ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Απέκλεισαν το γραφείο του Διοικητή. Δεν του επιτρέπουν την είσοδο στο γραφείο του. Δεν του επιτρέπουν να εκδίδει Διοικητικές πράξεις επ’ αόριστο!!!

Στην κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το Νοσοκομείο, αλλά παίζουν το κρυφτούλι. Καθημερινά αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο αν και διαθέτει λιγοστό προσωπικό. Σας κοινοποιούμε κατάσταση 15 μετακινημένων Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου προς άλλες Υγειονομικές Μονάδες!!!
Ρουσφέτια!!!

Μετά αναρωτιούνται γιατί ετοιμάζεται να κλείσει η ΜΑΦ του Νοσοκομείου τη στιγμή που δεν λειτουργεί ΜΕΘ. Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι δεξαμενή μετακινήσεων προσωπικού προς άλλες Υγειονομικές Μονάδες. Ακόμη και γα Πρωτοβάθμιες Μονάδες της περιοχής.
Ντρέπονται να ομολογήσουν την πραγματικότητα. Οι κάτοικοι της περιοχής του Έβρου, οδηγούνται στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας για υπηρεσίες υγείας. Ας αναζητήσουν στη κυβέρνηση πρόσφατα δημοσιεύματα των Τούρκικων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με συνεντεύξεις Ελλήνων ασθενών στο Τούρκικο Νοσοκομείο.

Στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας λειτουργεί ειδική πτέρυγα για τους Έλληνες ασθενείς στα πλαίσια προσηλυτισμού και βέβαια όχι ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού. Το ξέρουν και οι πέτρες. 2 ώρες απόσταση από χωριά του Έβρου βρίσκεται το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εν αντιθέσει με το Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας που βρίσκεται σε απόσταση ένα τέταρτο της ώρας.

Το αγνοεί ο κος Πολάκης;
Το Διδυμότειχο θα έπρεπε για λόγους εθνικού συμφέροντος να είναι επαρκώς στελεχωμένο και αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Το αποδεκατίζουν συνεχώς από γιατρούς και Νοσηλευτές.

ΓΙΑΤΡΟΙ
Δεν υπάρχει κανείς Ουρολόγος (μία ημέρα την εβδομάδα κάνει Εξωτερικά Ιατρεία ένας Ουρολόγος από Αλεξανδρούπολη). Υπάρχει ένας Νεφρολόγος. Υπάρχει ένας Επικουρικός Οφθαλμίατρος. Σήμερα ανέλαβε υπηρεσία και προβλέπεται να είναι δύο ημέρες την εβδομάδα στο Διδυμότειχο και τρεις ημέρες την εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη.
Υπηρετούν δύο Ειδικευμένοι Παθολόγοι και οι εφημερίες καλύπτονται από το ΠΕΔΥ Ορεστιάδας με Γενικούς Ιατρούς.

Υπάρχουν τρεις χειρουργοί που είναι αδύνατον να καλύπτουν όλες τις ημέρες εφημερίας, καθ’ ότι το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε ημέρα. Τα ακατανόητα Πολάκεια μαθηματικά δεν βοηθάνε τα ακριτικά Νοσοκομεία. Το Σωματείο Εργαζομένων και οι Εργαζόμενοι από σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Απέκλεισαν το γραφείο του Διοικητή και δεν του επιτρέπουν την είσοδο στο γραφείο του επ’ αόριστο!!! Δεν τον αφήνουν να εκδίδει Διοικητικές πράξεις!!!
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν