ΠΟΕΔΗΝ: Ο διοικητής «με τα πλαστά πτυχία»…λαμβάνει κανονικά μισθό από το Δημόσιο!

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Ασυλία από την κυβέρνηση απολαμβάνει, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε προσκομίσει πλαστά πτυχία και τίτλους σπουδών.

Τι έγινε ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία; Συνεχίζει παράνομα να πληρώνεται ως υπάλληλος από το Θριάσιο Νοσοκομείο και να προσκομίζει αναρρωτικές άδειες, λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Είναι σαφές πια ότι ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας κ. Μπούτος απολαμβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση. Σωστά δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του από το Θριάσιο Νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης. Όμως λόγω πλαστών πτυχίων με βάση το Ν.3528/2007 άρθρο 20 και τον ν.4305/2014, θα έπρεπε να ανακληθεί ο διορισμός του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελός του στην Εισαγγελέα. Όπως συνέβη με τις καθαρίστριες, και τους νοσηλευτές που προσκόμισαν πλαστά πτυχία».

Διαβάστε επίσης: Διοικητής Νοσοκομείου Νίκαιας: Πλαστοί τίτλοι σπουδών και έρευνα από το ΣΕΕΔΔ

Τι είχε προηγηθεί με τον διορισμό του Δ.Μπούτου, ως Διοικητή στη Νίκαια

Ο κ. Μπούτος διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 και στην Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός αναφέρεται ως  πτυχιούχος Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. fek diorismou .

Καταγγελίες τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΔΔ) απέδειξαν ότι στο «βαρύ βιογραφικό» του ο κ. Μπούτος είχε προσαρτήσει ψευδώς στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και διδακτορικό τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Leicester της Βρετανίας.

Τότε το ΣΕΕΔΔ με επείγον έγγραφό του στις 26 Νοεμβρίου 2018, ζήτησε από τον Μπούτο να προσκομίσει τους τίτλους σπουδών του, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά υπέβαλε την παραίτηση του από τη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παρότι η θητεία του έληγε τον Αύγουστο του 2019. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον κύριο Πολάκη,  με την Υπουργική Απόφαση που φέρει την υπογραφή του τελευταίου, να δημοσιεύεται στο Φύλλο της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου του 2018 που κυκλοφόρησε 2/1/2019 fek paraitisi dioikiti .

Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ,  με νέα απόφαση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, ο κ. Μπούτος, επανεγγράφη στη Δύναμη του Προσωπικού του Θριάσιου νοσοκομείου (σ.σ. σ’αυτό το νοσοκομείο είχε πρωτοδιοριστεί) και …πληρώνεται κανονικά, αλλά χωρίς να εργάζεται.

Δείτε την απόφαση της επανεγγραφής του Δ.Μπούτου:ΠΟΕΔΗΝ

 

«Η παραπομπή του Δημήτρη Μπούτου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που δεν έχει συσταθεί ακόμη είναι στάχτη στα μάτια. Δεν τέθηκε καν σε αργία για τα πλαστά πτυχία», λένε τα μέλη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία: «Σήμερα ο κος Μπούτος είναι εγγεγραμμένος στη δύναμη του προσωπικού του Θριάσιου Νοσοκομείου. Φέρνει αναρρωτικές άδειες και πληρώνεται κανονικότητα από το Ελληνικό Δημόσιο», καταλήγει η καταγγελία.

Διαβάστε επίσης:

«Μήνυση κατά παντός υπευθύνου» κατέθεσε ο Διοικητής του Γεν. Κρ. Νίκαιας για το σκάνδαλο με το κυλικείο