ΠΟΕΔΗΝ: Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ αγνοεί αποφάσεις δικαστηρίου και κάνει…τα δικά του!

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΧΕΠΑ
Ο Διευθυντής του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης αγνόησε απόφαση δικαστηρίου, που αποκαθιστούσε την υποδιευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας και διόρισε άλλους υπαλλήλους στη θέση της με κομματικά κριτήρια, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τοποθετεί προϊσταμένους νοσηλευτικής υπηρεσίας με κομματικά κριτήρια, παρ’ότι κρίθηκαν παράνομες με δικαστική απόφαση, σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ ). Την ίδια στιγμή αρνείται να τοποθετήσει στη θέση της τη δικαιωμένη από τα δικαστήρια υπάλληλο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που δεν είναι ικανός να βρει λύση για την ασφάλεια του Νοσοκομείου και για τους άστεγους που κοιμούνται στους διαδρόμους των κλινικών, τον Μάρτιο 2019 προχώρησε σε παράνομες καθαιρέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, παρότι απαγορεύονταν με το ν.4369/2016 και τοποθέτησε στη θέση τους υπαλλήλους με κομματικά, ρουσφετολογικά κριτήρια».

ΠΟΕΔΗΝ: Δικαιώθηκε στα Δικαστήρια, αλλά δεν αποκαταστάθηκε από τον Διοικητή του ΑΧΕΠΑ

Η Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, προσέφυγε στα Δικαστήρια κατά της απόφασης καθαίρεσης της τον περασμένο Μάρτιο, από τον Διοικητή και δικαιώθηκε. Η απόφαση, υπ’ αριθμόν Α277 28/5/2018, του Α΄ Ακυρωτικού τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο, με την οποία το δικαστήριο ζητούσε την εφαρμογή της.

Τι έκανε, αντ’ αυτού ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ κ. Αναστάσιος Σπανός; ‘Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Χωρίς κανένα σεβασμό στην δικαστική απόφαση που είναι εκτελεστή στις 10/7/2019 και πριν τον προλάβουν οι εξελίξεις σχετικά με την τύχη των Διοικητών, ακύρωσε τις αποφάσεις που έλαβε τον Μάρτιο 2019 με τις οποίες καθαιρούσε και τοποθετούσε νέους Προϊσταμένους, όπως ορίζει η δικαστική απόφαση. Όμως παίρνει απόφαση και τοποθετεί ξανά τους ίδιους Προϊσταμένους αφήνοντας εκτός την Συνάδελφο που δικαιώθηκε στα Δικαστήρια».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας να πάρει θέση: «Δεν μπορούν μερικοί Διοικητές Νοσοκομείων να συνεχίζουν να τακτοποιούν «ημετέρους» και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις Δικαστικές Αποφάσεις», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.