ΠΟΕΔΗΝ: Νέες καρατομήσεις προϊσταμένων στα νοσοκομεία εν μέσω αξιολόγησης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ, η διοικήτρια του Νοσοκομείου "Άγιος Παύλος" καθαίρεσε την μισή ιεραρχία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου με εντολή του κ. Παύλου Πολάκη... Το ίδιο ζήτημα εξάλλου, αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού και από τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Ιάσονα Φωτήλα.

Διαβάστε τι λένε από την ΠΟΕΔΗΝ:

Με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Ν. 4369/2016) απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων (Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Τμηματάρχες) έως την συγκρότηση των Συμβουλίων κρίσης και την επιλογή και τοποθέτηση νέων.

Μνημονιακή δέσμευση είναι η αυτονόητη ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Συχνά το ακούμε αυτό από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η επιμονή της στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έχει σχέση με την αξιοκρατική επιλογή προϊσταμένων και την ποιοτικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Ως εκ τούτων και των Νοσοκομείων.

Στη συνάντησή μας με τον κο Πολάκη την Τετάρτη 11 Οκτώβρη 2017 κατά την απεργιακή μας συγκέντρωση θέσαμε το ζήτημα των παράνομων καθαιρέσεων 800 προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων εν συνόλω 2.100. Ο κος Πολάκης μας ξεκαθάρισε ότι «εμείς (αυτός είναι το κράτος) δεν τις λέμε καθαιρέσεις αλλά αντικαταστάσεις. Έχουμε το δικαίωμα να ελέγξουμε το κράτος».

Οι μαζικές καθαιρέσεις προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων συνεχίζονται καθημερινά. Σας κοινοποιούμε απόφαση της διοικήτριας του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Θεσσαλονίκης, που καθαίρεσε τη μισή ιεραρχία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας παράνομα, σε συνέχεια των οδηγιών που έλαβαν από τον κο Πολάκη στο γεύμα της έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 9/9/2017 στην ταβέρνα ΡΟΣΙΝΙΟΛ , στην οποία όπως ανακοινώσαμε σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου έκαναν προγραφές υπηρεσιακών στελεχών μη αρεστών.

Αναρωτιούνται

Αλήθεια στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ διαπιστώθηκε κάποια δυσλειτουργία στην παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών; Ασφαλώς και όχι. Την χειραγώγηση της υπαλληλικής ιεραρχίας των Νοσοκομείων θέλει και μόνο να πετύχει ο κος Πολάκης.

Για να τελειώνουμε και με το παραμύθι της αξιολόγησης τα περισσότερα εκ των καθαιρεμένων στελεχών του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ δεν συμμετείχαν στην απεργία κατά της αξιολόγησης και παρέδωσαν άριστες αξιολογήσεις.

Τι εμπιστοσύνη λοιπόν μπορεί να έχει κανείς στον σκοτεινό κο Πολάκη για να συμμετάσχει στην αξιολόγηση; Συμμετέχουν Προϊστάμενοι και την ίδια στιγμή καθαιρούνται. Είτε αξιολογηθείς είτε όχι εάν δεν έχεις υπογράψει αίτηση εγγραφής στο ΣΥΡΙΖΑ, Προϊστάμενος δεν παραμένεις εάν είσαι, ούτε γίνεσαι εάν διαθέτεις τα απαραίτητα προσόντα .

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω αξιολόγηση αφορά το έτος 2016. Για φανταστείτε οι προϊστάμενοι που καθαιρέθηκαν και προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά των διοικητικών πράξεων των καθαιρέσεών τους θα είναι οι αξιολογητές των υπαλλήλων που πήραν τη θέση τους. Εκεί να δείτε πανηγύρια αξιοκρατικής αξιολόγησης.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά κατά των Διοικήσεων για τις παράνομες καθαιρέσεις Προϊσταμένων και οι Διοικητές σύντομα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Γι’ αυτή την αξιολόγηση μιλάμε.

 

Το θέμα σχολίασε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας:

«Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα για την αντικατάσταση των Προϊσταμένων και των Αναπληρωτών Προϊσταμένων των τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου “Άγιος Παύλος” στη Θεσσαλονίκη»

Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό

Πριν από λίγες ημέρες έγιναν εκλογές στο σύλλογο εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας. Η κυβερνητική παράταξη υπέστη δεινή ήττα από τις ενωμένες δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ που κατάφεραν να εκλέξουν 7 από τους 12 εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ η κυβερνητική παράταξη κυριολεκτικά συνετρίβη.

Το αποτέλεσμα είναι προφανές ότι θορύβησε την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της. Πάνω όμως στον πανικό τους και βλέποντας να «χάνεται το έδαφος» κάτω από τα πόδια τους προβαίνουν σε κινήσεις πανικού.

Τι άλλο μπορώ να σκεφτώ όταν 5 ημέρες μόλις πριν από τις εκλογές για ΔΣ του Σωματείου καθώς και εκπροσώπους για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ έσπευσαν να αντικαταστήσουν τους Προϊσταμένους και του Αναπληρωτές Προϊσταμένους των τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης!

Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό όμως και οι απεγνωσμένες αυτές πράξεις της Διοικήτριας του νοσοκομείου δεν θα αποτρέψουν την ήττα τους στις επερχόμενες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν