ΠΟΕΔΗΝ: «Κωλοτούμπες Πολάκη με τις καθαρίστριες – Υποσχέθηκε…αλλά απολύονται»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Σε νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΠΟΕΔΗΝ καθώς οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών του Δρομοκαϊτειου, δεν τηρήθηκαν, όπως λένε οι εργαζόμενοι.

Για … «κωλοτούμπα» κατηγορεί η Πανελληνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία – ΠΟΕΔΗΝ τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, καθώς οι υποσχέσεις που έδωσε πριν από ένα μήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας στις καθαρίστριες για παράταση των συμβάσεών τους, δεν τηρήθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Σόου με Πολάκη και Γιαννάκο έξω από το Υπουργείο Υγείας

«Πριν ένα μήνα, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 σε συγκέντρωση των καθαριστριών έξω από το Υπουργείο Υγείας, ο Πολάκης πήρε την ντουντούκα και είπε για άλλη μια φορά ένα σωρό ψέματα στις καθαρίστριες. Δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν’ αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων. Σε μια βδομάδα είπε χαρακτηριστικά θα ανακοινωθεί η παράταση της Σύμβασης. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η «απόλυση»των καθαριστριών», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: «Απολύουν τις καθαρίστριες πασχαλιάτικα»

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το Νοσοκομείο. Σήμερα μαθαίνουν ότι πασχαλιάτικα θα τις πετάξουν στο δρόμο, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Αγωνίστηκαν με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μάλιστα θυμίζουμε ότι στην πύλη του Δρομοκαϊτείου στις κινητοποιήσεις που έκαναν, τις επισκέφτηκαν πολλές φορές στελέχη του Σύριζα που ήταν τότε αντιπολίτευση. Μεταξύ αυτών ο κος Ξάνθος, η κα Δούρου, ο κος Μαντάς. Υποσχόταν ότι με Κυβέρνηση Σύριζα θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τακτοποίησαν τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και του Δρομοκαϊτείου απολύονται. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου αγωνίστηκαν για την εκδίωξη των εργολάβων και το ευχαριστώ της Κυβέρνησης είναι το χαρτί της απόλυσής τους. Δεν θα περάσει.

Πάλι έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, οι καθαρίστριες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Μ. Δευτέρα 22/4/2019 και ώρα 8.30πμ

«Θα περιμένουμε Πολάκη να μας αιτιολογήσει την «κωλοτούμπα», λέει η ΠΟΕΔΗΝ.