Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «παπατζήδες» και για δωρεάν υγεία «με το χέρι στην τσέπη»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κατά την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα παραπέμπει σε αποσύνθεση με την "υγειονομική βόμβα" που παρέλαβαν οι σημερινοί κυβερνώντες, να έχει μετατραπεί στην βόμβα με αναμμένο φυτίλι... Και συνεχίζουν κάνοντας αναφορά στην άρνηση του ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τα νοσοκομεία, την ελλιπή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, και τις ελλείψεις σε προσωπικό παρά τις διαβεβαιώσεις για προσλήψεις. Και σαν να μην έφταναν αυτά, από την ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτουν ότι 100 ασθενείς με σοβαρή μορφή της Νόσου Πάρκινσον περιμένουν για αλλαγή μπαταρίας ή τοποθέτηση νευροδιεγέρτη εγκεφάλου που θα δώσει μια στοιχειώδη ποιότητα στην ζωή τους

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
Η ΕΣΥφάγος κυβέρνηση των παπατζήδων
• Πεθαίνουν αβοήθητοι οι Ασθενείς με Πάρκινσον
• Αεροδιακομιδές για πλάκα στην Σαντορίνη
• Δωρεάν Υγεία με το χέρι στην τσέπη

Η Οδύσσεια των Ασθενών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας δεν έχει τέλος. Περιμένουμε μάταια την αντίδραση του «χαμογελαστού χωρίς λόγο» Πρωθυπουργού για την εικόνα αποσύνθεσης του ΕΣΥ.
Παρέλαβαν, όπως έλεγαν από τις προπροηγούμενες κυβερνήσεις Υγειονομική Βόμβα. Το μόνο που έκαναν οι ίδιοι και δείχνουν να το ευχαριστιούνται, είναι ότι άναψαν το φυτίλι. Ανατίναξαν τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας.
Την πληρώνουν με τη ζωή τους οι Ασθενείς.
Γνωρίζαμε ως σήμερα ότι όταν ένας τομέας κυβερνητικού έργου καταρρέει, παρεμβαίνει ο Πρωθυπουργός, συγκαλεί συσκέψεις, κάνει διορθωτικές κινήσεις. Εδώ ΤΙΠΟΤΑ. Πέρα βρέχει!!!
Πεθαίνουν οι άνθρωποι από την αποσύνθεση του ΕΣΥ και δεν αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν μία συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.
Πες – πες ψέματα για προσλήψεις και χρηματοδότηση του Συστήματος, έχουν την ψευδαίσθηση ότι μας ξεγελάνε.
Δημόσια Περίθαλψη δεν υφίσταται πια!!!

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ
Σε προχωρημένο στάδιο η Νόσος του Πάρκινσον εμφανίζει δυσκαμψίες, βραδυκινησία, τρόμο και έντονη υπερκινησία. Όταν εξαντλούνται τα όρια της φαρμακευτικής αγωγής σαν μοναδική λύση στο πρόβλημα της πάθησης του ασθενούς είναι η εμφύτευση ηλεκτροδίων στον υποθάλαμο πυρήνα του εγκεφάλου αμφοτερόπλευρα.

Η εμφύτευση νευροδιεγέρτη εγκεφάλου με μπαταρία μακράς διάρκειας ζωής (>20ετών) και με τα συνοδά ηλεκτρόδια γίνεται από δημόσια νοσοκομεία (Νευροχειρουργικές κλινικές). Η κάλυψη της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ περίπου 35.000 ευρώ, εγκρίνεται από το ΚΕΣΥ (σας κοινοποιούμε σχετική έγκριση).

Όμως οι ασθενείς ταλαιπωρούνται πολλούς μήνες καθότι τα Ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον και δεν αναλαμβάνουν την αγορά των υλικών και την εμφύτευση. Ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει ούτε ευρώ στα Νοσοκομεία αν και καλύπτει την δαπάνη, καθότι «χρωστάει και της Μιχαλούς».

Μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκονται στη λίστα αναμονής τρεις ασθενείς. Στα νοσοκομεία της χώρας είτε για εμφύτευση είτε για αλλαγή μπαταρίας είναι στη λίστα αναμονής πάνω από 100 ασθενείς. Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προχωρήσουν στην εμφύτευση λόγω κόστους. Την καθυστέρηση την πληρώνουν οι Ασθενείς, οι οικογένειες και βέβαια επιβαρύνονται συνεχώς τα Νοσοκομεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της Νόσου. Η αδελφή ενός Ασθενούς είναι διατεθειμένη να σας περιγράψει τον Γολγοθά της.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι το πρώτο που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία στο ΕΣΥ. Η ΑΕΜΥ ΑΕ το στοίχημα ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας της κυβέρνησης, είναι μονομετοχική εταιρεία, αλλά η Διοίκησή της ποτέ δεν έκρυψε την πρόθεσή της να καταλήξει στο χρηματιστήριο.

Η αριστερή κυβέρνηση, πέραν των υπηρεσιών Αποκατάστασης και το Νοσοκομείο Σαντορίνης ετοιμάζεται να παραχωρήσει στην ΑΕΜΥ ΑΕ την Ψυχική Υγεία, Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες. Σε μια από τις επόμενες διαπραγματεύσεις με το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ θα τεθεί ζήτημα (εκ των υστέρων θα μάθουμε όπως με τα κόκκινα δάνεια) από την ίδια την κυβέρνηση ένταξής της στο χρηματιστήριο, ως πολυμετοχική εταιρεία.

Εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό κο Τσίπρα. Χαρακτηρίσαμε τον Πρωθυπουργό Μαυρογιαλούρο και υβριστή τον κο Πολάκη. Δικαιώνονται οι χαρακτηρισμοί μας για την ΕΣΥφάγο κυβέρνηση των παπατζίδων.

Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας των χειρουργείων.
Η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου αρνείται να δώσει σχετική βεβαίωση καταλληλότητας, καθότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα απόλυτα φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων για την διασφάλιση της υψηλής καθαριότητας του χειρουργείου. Δεν διαθέτει επίσης πιστοποιημένο Τμήμα Αποστείρωσης και το Τμήμα Αιμοδοσίας τώρα είναι υπό σύσταση.

Ως εκ τούτω έως τώρα έγιναν λίγα μικροχειρουργεία με κίνδυνο της ζωής των χειρουργημένων Ασθενών σε περίπτωση επιπλοκής. Τα μικροχειρουργεία μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών.
Δεν διαθέτει το πολυδιαφημισμένο Νοσοκομείο Σαντορίνης Αξονικό Τομογράφο.
Ακόμη και ο Υπέρηχος κατά περίεργο τρόπο είναι πολύ καιρό χαλασμένος. Αντέχει μόνο ο παλαιός Υπέρηχος του Κέντρου Υγείας.

Το Νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών.
Το διπλανό Ιδιωτικό Πολυιατρείο που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο, κάνει χρυσές δουλειές.
Αναλαμβάνει παράνομα Αεροδιακομιδές. Πρόσφατα του έδωσαν άδεια 24ωρης Νοσηλείας. Το κόστος των Αεροδιακομιδών την επιβαρύνεται το Κράτος (πάνω από 10.000ευρώ) και ο ιδιώτης εισπράττει αποζημίωση από την Κάρτα Υγείας των τουριστών πάνω από 6.000ευρώ. Που είναι το Νοσοκομείο να αναλάβει τις Αεροδιακομιδές; Επιτρέπεται τις αεροδιακομιδές να κάνει το Ιδιωτικό μαγαζί της υγείας; Γιατί το ιδιωτικό πολυιατρείο σουλατσάρει με φορεία στο Νοσοκομείο, «ψαρεύοντας» Ασθενείς κάτι που απαγορεύεται; Παράδειγμα το Σάββατο 25/9/2016 που έγινε σάλος.

Παρασκευή 16/9/2016. Μαλαισιανή τουρίστρια τραυματίστηκε σε ατύχημα στην Καλντέρα την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες. Βρέθηκε στο Ιδιωτικό Πολυιατρείο και από εκεί κανονίστηκε η αεροδιακομιδή της σαν να μην υπάρχει Νοσοκομείο στο νησί. Μεγάλη παρανομία. Ακόμη ο Μαλαισιανός πράκτορας ταξιδίων ψάχνει γιατί το Ιδιωτικό Πολυιατρείο πήρε αποζημίωση από την κάρτα υγείας της τουρίστριας για την αεροδιακομιδή. Έχει να μας πει κάτι ο λαλίστατος κος Πολάκης;
Οι αεροδιακομιδές εφέτος είναι της ίδιας συχνότητας με πέρυσι που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας.
Μια όμως αεροδιακομιδή που θα μείνει αξέχαστη και για την οποία ακόμη είναι σοκαρισμένη η Ασθενής (μπορεί να σας μιλήσει).
Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016. Προσήλθε Γυναίκα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης με πόνους στην κοιλιά. Η διάγνωση των Ιατρών της ΑΕΜΥ ήταν αιμορραγία στην κοιλιά από εξωμήτριο κύηση με τιμή χοριακής 200!!! Αμέσως δόθηκε εντολή για αεροδιακομιδή παρά της ενστάσεις των Ιατρών του ΕΣΥ ότι πρόκειται για ωαγωγική έκτρωση και ως εκ τούτω δεν απαιτούνταν αεροδιακομιδή.
Τελικά αεροδιακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Κρήτης από όπου πήρε αμέσως εξιτήριο. Οι Ιατροί της Κρήτης ακόμη γελάνε με την τσάμπα αεροδιακομιδή.
Η γυναίκα βρίσκεται ακόμη σε σοκ και θέλει να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ κου ΤΣΙΠΡΑ

Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους την Πρωτοβάθμια Δημόσια Υγειονομική Περίθαλψη του κου Τσίπρα. Ο κος Τσίπρας διέλυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τώρα θέλει να τη φτιάξει.
Τα Κέντρα Υγείας στενάζουν από τις ελλείψεις υλικών, προσωπικού και οι εναπομείναντες υπάλληλοι, εργάζονται χωρίς να πληρώνονται εφημερίες, νυχτερινά και αργίες.
Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί ως πλασιέ των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες με μικρή έκπτωση.

Λειτουργούσαν 390 Μονάδες (πρώην Ιατρεία ΕΟΠΥΥ) και σήμερα λειτουργούν 200. Έκλεισε σχεδόν το 50% των Μονάδων εκ των οποίων οι μισές στη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε 29 Δήμους όλης της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι Ιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ), σε 140 Δήμους δεν υπάρχει Καρδιολόγος, σε 110 Δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και 70 Δήμους έμειναν χωρίς Παιδίατρο.

Οι Ασφαλισμένοι πληρώνουν τον Ιατρό και το μεγαλύτερο ποσοστό των φαρμάκων {μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τη διαφορά μεταξύ γενοσήμων (που εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ) και πρωτοτύπων}. Πληρώνουν συμμετοχή στις Εργαστηριακές και Διαγνωστικές εξετάσεις. Ένας απλός αιματολογικός έλεγχος ρουτίνας στον Ιδιωτικό Τομέα στοιχίζει 50ευρώ συμμετοχή του ασφαλισμένου.
Όμως οι ασθενείς πληρώνουν και στα επείγοντα των Νοσοκομείων καθότι απαραίτητες εξετάσεις είναι εκτός λίστας κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ.

Προσέρχονται Ασθενείς στα επείγοντα εφημερεύοντος Νοσοκομείου με υποψία εμφράγματος. Οι Ιατροί κρίνουν ότι πρέπει να γίνουν μια σειρά από αιματολογικές εξετάσεις και ο Ασθενής καλείτε να πληρώσει, κάποιες από αυτές που δεν εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση 79 ευρώ.
Σας κοινοποιούμε απόδειξη πληρωμής.

Αυτή είναι η Δωρεάν Περίθαλψη του κου Τσίπρα.
Να τους χαιρόμαστε. Αύριο η Οδύσσεια των Νεφροπαθών.

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016. ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Θα εκκινήσει από το ΕΚΑΒ 7πμ και θα διέλθει από όλα τα Νοσοκομεία του κέντρου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας. Πορεία 10 χιλιομέτρων.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ