ΠΟΕΔΗΝ: Η τοποθέτηση Διοικητών με αξιοκρατικά κριτήρια θα βοηθήσει το σύστημα

  • Iatropedia newsroom
Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου. ΠΟΕΔΗΝ
Για την καθαίρεση της Διοικήτριας των Νοσοκομείων Έλενας Βενιζέλου και Αλεξάνδρας τοποθετήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗ μέσω του προέδρου της Μ. Γιαννάκου: «Αρκετοί διοικητές νοσοκομείων δεν κάνουν να διοικούν ούτε περίπτερο. Πόσο μάλλον τεράστια νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες«.

Ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της θέρμανσης είναι παλαιό στο ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και ανατρέχει σε ανακοινώσεις τις ΠΟΕΔΗΝ από το 2015…

«Από τότε περιγράφεται η κατάσταση των κλιματιστικών και των συστημάτων θέρμανσης του παλαιού κτιρίου του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύονται χειρουργημένες γυναίκες, λεχωίδες γυναίκες και νεογνά. Τα κλιματιστικά σώματα είναι σκουριασμένα και το δίκτυο πεπαλαιωμένο«, υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος.

Πρόσφατα, στις 17/11/2023 χάλασε ο λέβητας της θέρμανσης του παλαιού κτιρίου του ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

«Οι λεχωίδες και τα νεογνά όταν κρύωσε ο καιρός μεταφέρθηκαν, πριν μια εβδομάδα, στο καινούργιο κτίριο που έχει θέρμανση. Οι χειρουργημένες γυναίκες όμως μόλις χθες μεταφέρθηκαν στο καινούργιο κτίριο που έχει κανονικά θέρμανση. Η θέρμανση συνεχίζει να είναι και τώρα χαλασμένη«, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι : «Στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου τρεις θάλαμοι είναι κλειστοί επειδή ανιχνεύθηκε παθογόνος μύκητας. Σωστά έκλεισαν οι θάλαμοι για να μην κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενες γυναίκες. Όμως δεν έγιναν ακόμη ενέργειες από τη διοίκηση εξάλειψης του μύκητα«.

Ο κ. Γιαννάκος όμως αναφέρεται και στο Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ όπου πριν λίγες ημέρες η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο κατήγγειλαν την παλαιότητα του ψηφιακού αγγειογράφου και των μηχανημάτων που στηρίζουν τη μονάδα βραχυθεραπείας που είναι η μοναδική στα δημόσια νοσοκομεία.

«Η πρώην πια Διοικήτρια τις τελευταίες ημέρες λείπει με κανονική άδεια» υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «η λογοδοσία, η τοποθέτηση διοικητών με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι κομματικά δεν θα βλάψει, αλλά θα βοηθήσει το σύστημα«.

Φωτογραφία: Eurokinissi