ΠΟΕΔΗΝ για «Ελπίς»: «Οι εργολάβοι έρχονται, οι συμβασιούχοι…απολύονται!»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Λήξη των συμβάσεων και απολύσεις εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα του νοσοκομείου "Ελπίς", καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Την ίδια στιγμή, η Διοίκηση του νοσοκομείου υπογράφει συμβάσεις με Εργολάβους, λέει η ΠΟΕΔΗΝ, παρά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απομακρύνει τους εργολάβους από όλα τα νοσοκομεία.

«Δεν αρκεί μόνο η πρόσκαιρη εκδίωξη των εργολάβων σε μερικά νοσοκομεία, αλλά απαιτείται να δοθεί λύση που θα διασφαλίζει την επαναφορά των υποστηρικτικών υπηρεσιών στο δημόσιο, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα, την εκδίωξη των εργολάβων και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Προσβλητική και αυταρχική η Διοίκηση του «Ελπίς»

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου έγινε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο μεταξύ των εργαζομένων, των συμβασιούχων, του Δ.Σ Σωματείου των Εργαζομένων και του κ. Διοικητή του Νοσοκομείου για να δώσει απαντήσεις στα θέματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 19-3-19:

  • για την λήξη των ατομικών συμβάσεων και των απολύσεων των συμβασιούχων στη φύλαξη και την καθαριότητα
  • για την προσβλητική και αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης έναντι των εργαζομένων της τεχνικής υπηρεσίας,
  • την αυθαίρετη περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος και
  • την εφαρμογή του οργανισμού για τον διορισμό των δύο (2) Προϊσταμένων Τεχνικό τμήμα και Βιοιατρικής τεχνολογίας που προκλητικά και παράνομα είναι κενές από το 2012.

«Οι δηλώσεις τόσο του κ. Διοικητή στο αμφιθέατρο, όσο και του αν. υπουργού υγείας (σε συγκέντρωση 21/3 έξω από το υπουργείο Υγείας του Σωματείου του Αγ. ΣΑΒΒΑ – της ΠΟΕΔΗΝ – και των καθαριστριών) ότι νοιάζονται και φροντίζουν για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα», λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και συνεχίζουν:

«Ο κ. Διοικητής τη μέρα της συγκέντρωσης 21/3, προσέλαβε Ιδιωτικό συνεργείο-Εργολάβο στην καθαριότητα και την επόμενη μέρα 22/3 προχώρησε σε απολύσεις στην καθαριότητα, όπως έκανε και με τις υπηρεσίες ασφάλειας στις αρχές του χρόνου με την λήξη των συμβάσεων, επαναφέροντας έτσι στη θέση τους Ιδιωτικά συνεργεία-εργολάβους. Μας μιλούν για διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις, ενώ την ίδια ώρα απολύουν τους συμβασιούχους, είτε με την λήξη των συμβάσεων, είτε εξαιτίας της μη επιλογής τους στις νέες συμβάσεις. Εξαγγέλλουν την δήθεν εκδίωξη των εργολάβων, ενώ τούς επαναφέρουν από την πίσω πόρτα, μετά την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!».