ΠΟΕΔΗΝ: Γεγονός στο ΓΝ Χαλκιδικής η πρώτη απόλυση γιατρού που ξεπέρασε το 24μηνο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΠΟΕΔΗΝ
Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί ότι απελύθη ο πρώτος γιατρός στο ΓΝ Χαλκιδικής από τους 1100 που ξεπέρασε το 24μηνο με τη Διοίκηση να εφαρμόζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την απόλυση γιατρού στο ΓΝ Χαλκιδικής:

Απελύθη ο πρώτος γιατρός στο ΓΝ Χαλκιδικής από τους 1100 που ξεπέρασε το 24μηνο με τη Διοίκηση να εφαρμόζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να αποψιλωθούν περαιτέρω τα Νοσοκομεία από γιατρούς ειδικά τα Περιφερειακά. Εργάζονται 1100 Επικουρικοί γιατροί στα Νοσοκομεία οι οποίοι υπηρετούσαν με παράταση έχοντας ξεπεράσει το 24μηνο εργασίας 31.12.2018. Δόθηκε η δυνατότητα με το άρθρο 38 του Ν. 4578/2018 να εγγραφούν εκ νέου στους καταλόγους Επικουρικών των ΥΠΕ πριν τη λήξη της θητείας τους. Έτσι προσελήφθησαν εκ νέου και  συνέχισαν να εργάζονται μετά την 1.1.2019.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του θεώρησε παράνομη την παράταση της θητείας τους επειδή ξεπέρασε το 24μηνο.

Η εν’ λόγω απόφαση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν το ν.4528/2018 άρθρο δεύτερο, με το οποίο καταργείται η τρίμηνη διακοπή μεταξύ δύο διαδοχικών συμβάσεων εφόσον μεσολαβεί διαγωνιστική διαδικασία. Έτσι οι 1100 επικουρικοί γιατροί παρότι επελέγησαν εκ νέου απολύονται.

Με την εν’ λόγω απόφαση έχουμε ήδη την πρώτη απόλυση γιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας  στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Σας κοινοποιούμε  την απόφαση και καλούμε τον Υπουργό Υγείας να λύσει με νομοθετική ρύθμιση το μείζον αυτό ζήτημα.

Εάν απολυθούν οι 1100 γιατροί θα κλείσουν βασικές κλινικές Περιφερειακών Νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν