ΠΟΕΔΗΝ: Έστησαν μπλόκα σε κρυφές και φανερές πόρτες του Υπουργείου Εργασίας και Εσωτερικών

  • Γιάννα Σουλάκη
πόρτες Υπουργείου Εργασίας και Εσωτερικών
Τις κεντρικές πόρτες του Υπουργείου Εργασίας και Εσωτερικών, όπως και τους γύρω δρόμους απέκλεισαν στήνοντας μπλόκα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, ώστε να μην επιτρέψουν στους υπαλλήλους το πρωί να μπουν στα γραφεία τους.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ απέκλεισαν τις  εισόδους, ώστε να ασκήσουν πιέσεις στην Υπουργό Εργασίας ‘Εφη Αχτσιόγλου να συναντηθεί μαζί τους, ώστε να της εκθέσουν τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας, όμως, κατόρθωσαν να μπουν από βοηθητική είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία διασυνδέει τα δύο Υπουργεία. Ο Πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος και οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ παραμένουν στην οδό Σταδίου, την οποία έχουν αποκλείσει επίσης, προκαλώντας μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο στης Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί παναττική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με βασικό αίτημα την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Είναι και ο λόγος που επιμένουν να δουν την Υπουργό Εργασίας, ενώ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν περάσει 15 ημέρες από τις τελευταίες υποσχέσεις για ραντεβού με την υπουργό και τίποτα δεν έχει γίνει: «Επιδιώκουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου για να ζητήσουμε το αυτονόητο αίτημα της ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πέρασαν 15 ημέρες από την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου και ακόμα τίποτα!!! »

ΠΟΕΔΗΝ : «Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πεθαίνουν από καρκίνο και αυτοάνοσα»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

  • 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τα Νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε χρόνο
  • 400 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων καταθέτουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας
  • 3.000 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων», λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και συνεχίζουν: «Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες», λένε οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΟΕΔΗΝ: Στόχος η συνάντηση με την Αχτσιόγλου στην αυριανή συγκέντρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν