ΠΟΕΔΗΝ: Στόχος η συνάντηση με την Αχτσιόγλου στην αυριανή συγκέντρωση

  • Γιάννα Σουλάκη
Αχτσιόγλου
Αποφασισμένοι να μην φύγουν από το Υπ. Εργασίας αν δεν συναντήσουν την υπουργό Εφη Αχτσιόγλου, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, για τα Β.Α.Ε.

Με βασικό αίτημα την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί την Πέμπτη 28/3/2019 Παναττική Στάση Εργασίας (8πμ – 12μμ) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω στο Υπουργείο Εργασίας στις 8.30πμ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν περάσει 15 ημέρες από τις τελευταίες υποσχέσεις για ραντεβού με την υπουργό και τίποτα δεν έχει γίνει: «Επιδιώκουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου για να ζητήσουμε το αυτονόητο αίτημα της ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πέρασαν 15 ημέρες από την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου και ακόμα τίποτα!!! »

ΠΟΕΔΗΝ : «Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πεθαίνουν από καρκίνο και αυτοάνοσα»

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ :

  • 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τα Νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε χρόνο
  • 400 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων καταθέτουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας
  • 3.000 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων», λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και συνεχίζουν: «Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες.

Με στοιχεία του πρώην Γενικού Λογιστηρίου που εκδίδει συντάξεις 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τη Δημόσια Υγεία πεθαίνουν κάθε έτος σε διπλάσιο ποσοστό από όλους τους άλλους φορείς του Δημοσίου. 400 υπάλληλοι από τη Δημόσια Υγεία κατ’ έτος καταθέτουν αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο (τώρα ΕΦΚΑ) για αναπηρική σύνταξη, διπλάσιο ποσοστό από εργαζόμενους σε άλλους φορείς του Δημοσίου. 3.000 Επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα. Τι άλλα στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει η κυβέρνηση για να πράξει την αυτονόητη συνταγματική της υποχρέωση που είναι η ένταξής μας στα ΒΑΕ;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν