ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση για την προστασία 11χρονου αγοριού με βαρύ αυτισμό

  • Γιάννα Σουλάκη
αυτισμό
'Εκκληση απευθύνει προς την πολιτεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για την προστασία αγοριού που πάσχει από βαρύ αυτισμό και έχει τάσεις αυτοτραυματισμού, καθώς η προσωρινή φιλοξενία του στο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" και όχι σε ειδική δομή, προκαλεί σοβαρά προβλήματα.

Το 11χρονο αγόρι, το οποίο φιλοξενείται προσωρινά από τις 9 Σεπτεμβρίου με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», βρίσκεται υπό συνεχή διέγερση επειδή πάσχει από αυτισμό και αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο αυτοτραυματισμου, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Ως εκ τούτου, το νοσοκομείο δεν μπορεί να του προσφέρει την αναγκαία φροντίδα και απαιτείται η μεταφορά του σε κατάλληλη δομή.

‘Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ):

«Το παιδί είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση, κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται τα νοσηλευόμενα παιδιά στη Β Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενούνται. Το Νοσοκομείο του διέθεσε αποκλειστικές αλλά όμως η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης. Κάνουμε έκκληση στους συναρμόδιους Υπουργούς για μεταφορά του παιδιού σε Ειδική Μονάδα».

ΠΟΕΔΗΝ: «50 παιδιά στα Παίδων φιλοξενούνται προσωρινά με εισαγγελική εντολή και αναζητούν κατάλληλη δομή»

Η ΠΟΕΔΗΝ είχε αναδείξει το θέμα των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία από την προηγούμενη χρονιά. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, στα Νοσοκομεία Παίδων φιλοξενούνται «προσωρινά» εδώ και χρόνια 50 παιδιά, καθώς έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς τους για κοινωνικούς λόγους και βρίσκονται εκεί, λόγω έλλειψης κατάλληλων δομών.

«Έχουμε επανειλημμένως αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί των 50 παιδιών. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να δώσουν λύση σε αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα. Όπως λύση πρέπει να βρεθεί και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά», τονίζουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: 40 παιδιά αφημένα στην τύχη τους στο Παίδων «Αγ.Σοφία»

70 εγκαταλελειμμένα παιδιά στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία – Στα χαρτιά ο νέος Ξενώνας Εφήβων!