ΠΟΕΔΗΝ: 40 παιδιά αφημένα στην τύχη τους στο Παίδων «Αγ.Σοφία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων "Αγ.Σοφία"
Σαράντα παιδιά έως 16 ετών, εγκαταλελειμμένα από γονείς και πολιτεία, παραμένουν εδώ και μήνες στο νοσοκομείο Παίδων "Αγ.Σοφία", καθώς δεν υπάρχουν Δομές Πρόνοιας, κατάλληλες να φιλοξενήσουν παιδιά που αποχωρίζονται τους γονείς τους, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Τα σαράντα παιδιά, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, παραμένουν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφία» εδώ και μήνες και κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί για την τύχη τους. Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 8.30 το πρωί στην Πύλη του Νοσοκομείου.

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καλύπτει και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων, το πρόβλημα στο νοσοκομείο, είναι πλεόν μείζον, καθώς τα εγκαταλελειμμένα παιδιά συνεχώς πολλαπλασιάζονται:

«Από την ημέρα που υποτίθεται δεσμεύτηκαν οι Υπουργοί ότι θα λυθεί το πρόβλημα, τα παιδιά πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται. Η λύση είναι μία και μοναδική. Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές Μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών να απευθύνονται προς τις εν λόγω Μονάδες και όχι για τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία».

Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν επιθετικότητα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς δεν έχουν την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη.

ΠΟΕΔΗΝ: Γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, οι αιτίες που δεν επιλύεται το μείζων αυτό ζήτημα είναι:

  • Η έλλειψη χώρων φιλοξενίας στις Προνοιακές Μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών.
  • Η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης.
  • Η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών.
  • Το μεγάλο ποσοστό φτώχειας που υπάρχει στη χώρα μας.