ΠΟΕΔΗΝ: Διώχνουν καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο Βόλου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνέχεια στο χθεσινό δημοσίευμα του iatropedia για την αναστολή ενέσιμων θεραπειών στο Νοσοκομείο Βόλου, δίνει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ δίνοντας στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε εδώ το χθεσινό μας δημοσίευμα.

«Έκλεισε το μπάτζετ του Νοσοκομείου Βόλου για χημειοθεραπείες και διώχνουν από την περασμένη Δευτέρα 20-3-2017 καρκινοπαθείς, προς άγνωστη κατεύθυνση», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν:

Η Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου στελεχώνεται από δύο γιατρούς Ογκολόγους και πέντε νοσηλευτές. Πραγματοποιούνται 400 συνεδρίες τον μήνα σε 200 καρκινοπαθείς κατά μέσο όρο. Το μπάτζετ που διατίθεται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου είναι 220 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Την Παρασκευή 17/3/2017 ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, κάλεσε τον Ογκολόγο κο Ρήγα και παρουσία του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα δέχεται νέους καρκινοπαθείς για χημειοθεραπεία, λόγω υπέρβασης του μπάτζετ κατά 50%. Ο διοικητής είπε ότι ξοδεύουμε αντί για 220.000 ευρώ το μήνα 280.000 ευρώ.

Ο κ. Ρήγας αρνήθηκε να διώχνει τους καρκινοπαθείς και ο διοικητής του ανακοίνωσε ότι το έργο αυτό θα το αναλάβει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας. Χαρακτηριστικά του ανακοινώθηκε ότι όποιος νέος καρκινοπαθής προσέρχεται στην Μονάδα για χημειοθεραπεία θα παραπέμπεται στον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ο οποίος αναλαμβάνει να τον διώχνει.

Πράγματι από Δευτέρα 20-3-2017 έδιωξαν πέντε καρκινοπαθείς που το Ογκολογικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έκρινε ότι πρέπει άμεσα να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν