Καρκινοπαθείς χωρίς θεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου- Περικοπές λόγω έλλειψης κονδυλίων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σοβαρά πάσχοντες και δη καρκινοπαθείς που λαμβάνουν ενδοφλέβια θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου βρίσκονται στον αέρα μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι θα γίνει περικοπή των θεραπειών! Για το θέμα μάλιστα λέγεται ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Υγείας.

Ερώτηση για την πρωτοφανή αυτή απόφαση κατέθεσε στην Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου ρωτώντας την ηγεσία του ΥΥΚΑ εάν όντως έδωσε την εντολή και τι προτίθεται να κάνει με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τις θεραπείες αυτές.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Περικοπή ενδοφλέβιων θεραπειών για τους καρκινοπαθείς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου»

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας, η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών στους ασθενείς, που εκτελούν θεραπείες τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εντολή εδόθη από το υπουργείο Υγείας, με τη δικαιολογία ότι η έλλειψη κονδυλίων οδηγεί στον περιορισμό της συγκεκριμένης φαρμακευτικής δαπάνης.

Η αγανάκτηση τόσο των ασθενών όσο και των θεραπόντων ιατρών ξεχειλίζει, οι μεν γιατί αισθάνονται έρμαια της τύχης τους και οι δε γιατροί γιατί αδυνατούν να φροντίσουν τους ασθενείς τους, που έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη αρκετοί καρκινοπαθείς παρακινούνται ανεπισήμως να αναζητήσουν την απαραίτητη θεραπεία τους σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπως και σε ιδιωτικές κλινικές.
Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Εάν όντως ισχύει ότι η εντολή για την περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών προς τους καρκινοπαθείς εδόθη από το Υπουργείο Υγείας; Αν όχι γιατί εδόθη αυτή η εντολή από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;
2)Πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απαράδεκτη περικοπή στην ενδοφλέβια θεραπεία των καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Χρήστος Μπουκώρος
Βασίλης Οικονόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν