ΠΟΕΔΗΝ: Διαμαρτύρονται στο Υπουργείο Υγείας – Συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Β. Κοντοζαμάνη

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με αίτημα τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, αλλά και τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας και ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας. «Αιτία πολέμου η Ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Η πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησε το πρωί από την Πλατεία Μαβίλη, πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή και κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις», αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Στο χορό των κινητοποιήσεων της Τετάρτης και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΠΟΕΔΗΝ για ανακοίνωση της ανανέωσης συμβάσεων 4.000 εργαζομένων

Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η ανανέωση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων (νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού) που συμμετέχουν σε προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Δείτε επίσης – Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ανανεώνεται η σύμβαση 4.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ απάντησαν στον υφυπουργό Υγείας είναι θετικό βήμα η ανανέωση των συμβάσεων για ένα έτος, όμως, του μετέφεραν τη θέση ότι οι αυτές θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εάν φύγουν οι συμβασιούχοι θα μπει «λουκέτο» στα νοσοκομεία, τόνισαν οι εργαζόμενοι.