ΠΟΕΔΗΝ: Χρόνια πολλά από την κυβέρνηση με απολύσεις 1.200 επικουρικών από την Δημόσια Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 ξεκινούν οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ για τους επικουρικούς των οποίων λήγουν οι συμβάσεις. Προετοιμάζουν μάλιστα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10.00 πμ με Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10.00 πμ έως 15.00.

«Μαύρα Χριστούγεννα» έκαναν 1.200 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων καθώς απολύονται έως τον ερχόμενο Μάιο, αν και υπηρετούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πάνω από τέσσερα χρόνια.

Αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Εκδόθηκε η προκήρυξη η οποία προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας που απέκτησαν τα τέσσερα και πλέον χρόνια που εργάζονται, μόνο για το 10% των θέσεων των υπηρετούντων.

Πετάγονται στο δρόμο 1.200 επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι τα μαντάτα τα έλαβαν μέσα στις γιορτές από την κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις ότι η αυξημένη μοριοδότηση θα αφορά όλους.

Η απόλυσή τους δημιουργεί τεράστια κενά στα Νοσοκομεία, αφού από την απόλυσή τους (Μάιος 2019) έως την ολοκλήρωση της πρόσληψης των νέων υπαλλήλων θα μεσολαβήσει τουλάχιστον ένας χρόνος. Πολλοί από τους επικουρικούς, εάν η κυβέρνηση δεν τροποποιήσει την προκήρυξη, απογοητευμένοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τα Νοσοκομεία πριν το τέλος των συμβάσεων.

Αναμένεται να κλείσουν κλινικές, κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, τμήματα, ιατρεία και χειρουργικά τραπέζια.

Ποιος νοιάζεται όμως για όλα αυτά;

Η κυβέρνηση προτιμά να γίνουν χιλιάδες αιτήσεις για να πουλήσει εμπόριο ελπίδας  στους υποψηφίους ενόψει των Εθνικών εκλογών. Αφού είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν μετά τις εκλογές.

Έχουμε θέσει το ζήτημα της απόλυσης των 1.200 επικουρικών υπαλλήλων στους Υπουργούς Υγείας, αλλά μέχρι τώρα τηρούν σιγή ιχθύος. Καμία ανακοίνωση για τροποποίηση της προκήρυξης όπως κατ’ επανάληψη είχαν δεσμευτεί.

Οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση – συγκέντρωση του επικουρικού προσωπικού την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10.00 πμ με Παναττική Στάση Εργασίας 10.00 πμ έως 15.00.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν