ΠΟΕΔΗΝ: «Ασθενείς με Covid παραμένουν άσκοπα στο νοσοκομείο, λόγω εκβιασμών από εταιρείες οξυγόνου»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Εκβιασμούς και παιχνίδια κερδοσκοπίας εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, με θύματα τους ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, γιατροί από την κεντρική Μακεδονία, όπου πραγματοποιεί περιοδεία στα νοσοκομεία, του κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να δώσουν εξιτήρια σε ασθενείς με κορονοϊό που έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους στο νοσοκομείο. Κι αυτό, γιατί οι εταιρείες που εμπορεύονται πυκνωτές οξυγόνου αρνούνται να εκτελέσουν τις σχετικές συνταγές του ΕΟΠΥΥ, ώστε οι ασθενείς να μπορούν συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο σπίτι.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι εταιρείες πιέζουν τον ΕΟΠΥΥ για να επιτύχουν καλύτερες οικονομικές συμφωνίες. Ενώ όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, για το θέμα έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

«Οι γιατροί μας κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να δώσουν εξιτήρια σε ασθενείς με κορονοϊό ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις, που είναι καλά αλλά χρήζουν συνέχιση της οξυγονοθεραπείας στο σπίτι. Οι εταιρείες δεν εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ για την ενοικίαση συμπυκνωτών οξυγόνου προκειμένου να πιέσουν τον ΕΟΠΥΥ και το κράτος για καλύτερες συμφωνίες. Μάλιστα αρνούνται να ενοικιάσουν συμπυκνωτές οξυγόνου με χρήματα που θα πληρώσουν οι ίδιοι οι ασθενείς. Δίνουν μόνο με αγορά που κοστίζει περί τα 1000 ευρώ. Ποιος τα έχει; Έτσι παραμένουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία και γεμίζουν οι κλινικές κορονοϊού. Τέθηκε το θέμα και στην αν. Υπουργό Υγείας στη πρόσφατη επίσκεψη στη Κεντρική Μακεδονία. Λύση δεν δίνεται». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν