ΠΟΕΔΗΝ: «Αρον – άρον μετακινούν ψυχικά πάσχοντες ασθενείς για προεκλογικούς λόγους»

  • Γιάννα Σουλάκη
ασθενείς
Βιαστική και χωρίς προϋποθέσεις μετακίνηση ασθενών έκανε σε νέο τμήμα Ψυχικής Υγείας η Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, με αφορμή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσκεψη στην Τρίπολη και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Η διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή την επίσκεψή του, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, μετέφερε άρον – άρον ψυχικά πάσχοντες ασθενείς (και μάλιστα οξέα περιστατικά που νοσηλεύονται μετά από εισαγγελική εντολή), από την κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν, στο νέο Κέντρο Ψυχικής Υγείας που εγκαινιάζεται.

«‘Ετσι για να δείξουν έργο και στον τομέα της Ψυχικής υγείας. Η κλινική δεν πληροί τις προϋποθέσεις μεταφοράς των ασθενών καθ’ ότι το ίδιο το Υπουργείο από 24/7/2017 έκρινε ότι το κτήριο είναι ακατάλληλο και χρειάζονται παρεμβάσεις για να υποδεχθεί με ασφάλεια τους ασθενείς. Οι παρεμβάσεις αυτές δεν έχουν γίνει. Γίνεται βιαστικά η μεταφορά μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι άμεσες εκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Εργαζόμενοι Παναρκαδικού : Εσπευσμένη μεταφορά ασθενών χωρίς ασφάλεια και χωρίς προετοιμασία

Σύμφωνα με έγγραφο του Σωματείου των Εργαζομένων του Παναρκαδικού νοσοκομείου, Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των ασθενών και εργαζομένων και για τη λειτουργία της κλινικής (δεν έχει καθοριστεί ακριβώς η σίτιση των ασθενών, ιματισμός, οι πόρτες δεν έχουν οριοθετηθεί με ασφάλεια).

Δείτε το έγγραφο των εργαζομένων:

ασθενείς

 

«Ασφαλώς και συμφωνούμε με την μεταφορά των ψυχικά πασχόντων οξέα περιστατικά στη νέα Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «Όχι όμως χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και φροντίδας των ασθενών. Εν τω μεταξύ κόψανε τα τηλέφωνα από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και οι Διοικητικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να κάνουν απογραφή. Πίσω στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο θα μείνει αφύλακτος εξοπλισμός δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Πλιάτσικο στα χέρια των κλεφτών», καταλήγει η ανακοίνωση.