ΠΟΕΔΗΝ: Αποκλεισμένο από τα χιόνια το Νοσοκομείο ΚΑΤ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο ΚΑΤ είναι αποκλεισμένο με 15-20 πόντους χιόνι όλος ο εσωτερικός περιβάλλοντας χώρος. Η διοίκηση και η Περιφέρεια δεν φρόντισαν -αν και γνώριζαν τις συνθήκες που θα επικρατούσαν- να μείνει ανοικτό με την προμήθεια και ρίψη αλατιού. Και μιλάμε για ένα νοσοκομείο μεγάλο που εφημερεύει για ορθοπεδικά περιστατικά από όλο το λεκανοπέδιο.

Όπως επισημαίνουν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, «θα περιμένει κανείς αφού γνωρίζαμε ότι θα πέσει χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας ότι το υπουργείο Υγείας και οι διοικούντες το σύστημα θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την εύκολη πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία ειδικά των βορείων προαστίων. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Σήμερα ήταν αδύνατη η πρόσβαση πολλών ασθενών και αναβλήθηκαν έκτακτα και τακτικά χειρουργεία…

Αναφέρουν ωστόσο:

Στα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης και Αμαλία Φλέμιγκ δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Να συγχαρούμε τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων που αψήφησαν τον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στη δουλειά τους.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων που είχαν προβλήματα πρόσβασης λόγω του χιονιού, να λάβουν μέτρα ώστε στους γύρω δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο των νοσοκομείων να μην υπάρξει παγετός.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν