ΠΟΕΔΗΝ: Από έλλειψη προσωπικού, οι θάνατοι στα νοσοκομεία από λοιμώξεις

  • Γιάννα Σουλάκη
θάνατοι από λοιμώξεις
Απάντηση σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Υπουργείο Υγείας για τους 1.627 νεκρούς κάθε χρόνο από πολυανθεκτικά μικρόβια, δίνει σήμερα με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αποδίδει τους θανάτους στην τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι 1.627 θάνατοι στα νοσοκομεία, που αναλογούν σε σχεδόν 5 θανάτους ημερησίως, οφείλονται στην έξαρση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ, λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αποκρύπτει τον  πραγματικό αριθμό των θανάτων.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι: «Αυτά συμβαίνουν γιατί πέραν της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, επικρατεί τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία (ελάχιστο προσωπικό, έλλειψη υποδομών, ελλείψεις υγειονομικού υλικού, ελλείψεις υλικών ατομικής προστασίας, έλλειψη καθαριότητας, έλλειψη χειροπετσετών, ράντζα – διασωληνωμένοι ασθενείς στους διαδρόμους λόγω ελλείψεων ΜΕΘ κ.α). Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από τους δηλωθέντες (1.627) καθότι το ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σε κάθε Νοσοκομείο αποτελεί δείκτη ποιότητας και συνυπολογίζεται στο βιογραφικό των Διοικητών. Ως εκ τούτω κρύβουν περιστατικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ».

ΠΟΕΔΗΝ: «Εμείς καλά τα είχαμε πει στον Guardian»

Οι 1.627 ετήσιοι θάνατοι στα νοσοκομεία από λοιμώξεις, αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω των 12% επί των εισαγωγών σε νοσοκομεία, επισημαίνουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ αναφέρονται και στα περίφημα παλιά δημοσιεύματα του Μιχάλη Γιαννάκου στην Guardian και την καταδικαστική απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της ΠΟΕΔΗΝ και προσωπικά κατά του προέδρου της.

«Είμαστε στη πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ύπαρξη λοιμώξεων από πολυανθεκτικό μικρόβιο. Ο αντίστοιχος μέσος όρος των Νοσοκομείων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 5% επί των εισαγωγών. Όχι στοιχεία του 2011 – 2012 που έλεγε τότε σχολιάζοντας τις δηλώσεις μας στο GUARDIAN ο Πολάκης. Αλλά με στοιχεία του έτους 2015. Αντίστοιχα είναι τα τραγικά νούμερα και τα επόμενα έτη. Αυτά είπαμε στο Guardian και προκάλεσαν τις ύβρεις Πολάκη και θα πληρώσει 25.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ (καταδίκη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών)», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχεδόν 5 άνθρωποι χάνονται στην Ελλάδα κάθε μέρα, από πολυανθεκτικά μικρόβια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν