ΠΟΕΔΗΝ: Άγριος ξυλοδαρμός υπαλλήλου στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΟΕΔΗΝ Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών
Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζομένου σε νοσοκομείο, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αυτή τη φορά στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών.

Παρ’ ολίγον τραγωδία χθες το βράδυ στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών. Μεθυσμένοι Ρομά επιτέθηκαν σε υπάλληλο του προσωπικού ασφαλείας και τον κτύπησαν σοβαρά, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο υπάλληλος «ζει από καθαρή τύχη».

Όπως εξηγεί,   οι δύο Ρομά είχαν μεταβεί στις 10 το βράδυ μαζί με ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Έκαναν όμως φασαρία και όταν τους είπε ο υπάλληλος του προσωπικού ασφαλείας να ηρεμήσουν, του επιτέθηκαν.

ΠΟΕΔΗΝ Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών

Ο ένας τον ακινητοποίησε ο ένας και ο άλλος τον έδειρε ανηλεώς, ενώ έσπασαν και τις τζαμαρίες του ΤΕΠ.

Εκλήθη η αστυνομία και τους συνέλαβε αλλά άφησε τον ένα ελεύθερο, γιατί είναι ανήλικος. Ο άλλος Ρομά «οδηγείται σήμερα να δικασθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών

Όπως εξηγεί, το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών διαθέτει μόλις οκτώ άτομα προσωπικό ασφαλείας. Σε κάθε βάρδια εργάζεται μόνο ένας στο ΤΕΠ. Και αυτό, τη στιγμή που «το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά και είναι απομονωμένο μέσα στο δάσος».

«Με τρολαρίσματα και το Facebook δεν κουκουλώνονται τα εκρηκτικά προβλήματα των Νοσοκομείων. Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει. Γιατί τρώμε ξύλο από συνοδούς και ασθενείς;», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της. Και καταλήγει: «Και μη χειρότερα!!!».