Πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ: Τα αναδρομικά των γιατρών στο τέλος Νοεμβρίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο τέλος Νοεμβρίου θα δουν στους λογαριασμούς τους τα αναδρομικά οι γιατροί του ΕΣΥ και οι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους. Μόνο αν κάποια λογιστήρια νοσοκομείων δεν προλάβουν ίσως χρειαστεί και η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Iatropedia, η Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί την Τρίτη και θα ανοίξει το δρόμο ώστε τα λογιστήρια να ξεκινήσουν τους υπολογισμούς για το ποσό που πρέπει να λάβει ο κάθε γιατρός. Σήμερα εξάλλου βγήκε το ΦΕΚ με το νόμο που ψηφίστηκε προ μίας εβδομάδας.

FEK ANADROMIKA

Όπως μετέδωσε χθες το Iatropedia, στη συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνει αναπροσαρμογή μισθών στο ΕΣΥ. Πλην όμως, ενημέρωσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι θα μοιραστούν 140 εκατ. ευρώ καθαρά (190 μικτά), δηλαδή 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτό που περίμεναν αρχικά.

Ως εκ τούτου, για έναν διευθυντή ΕΣΥ, ανάλογα και τα υπόλοιπα επιδόματα και το τόπο που υπηρετεί θα λάβει καθαρά από 11.500 ως 12.000 ευρώ!

Τα αναδρομικά αυτά αφορούν τα έτη Νοέμβριος 2014 με Δεκέμβριο 2016 και ως εκ τούτου αποτελούν ουσιαστικά το 50% των χρημάτων που κανονικά θα έπρεπε να λάβουν για να «πάρουν πίσω» όσα παρανόμως του περικόπηκαν από τους μισθούς τους. Παρόλα αυτά, και δεδομένων των συνθηκών, αποτελούν μία σημαντική οικονομική ανάσα!

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά- Δείτε πίνακα με τα ποσά των γιατρών από νοσοκομείο της παραμεθορίου

Ανδρέας Ξανθός: Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου τα χρήματα των νοσοκομειακών γιατρών

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν