Πλεύρης – Τζάκρη: Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή με αφορμή τους θανάτους από Covid-19

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Τους νεκρούς της πανδημίας με αυτούς του ... εμφυλίου πολέμου συσχέτισε μιλώντας στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, γεγονός το οποίο πυροδότησε την αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (7/2) από τα βουλευτικά έδρανα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της τελευταίας για τον αυξημένο αριθμό των θανάτων από Covid-19.

Η κα. Τζάκρη κατήγγειλε την κυβέρνηση για τους αυξημένους θανάτους από Covid-19, λέγοντας πως θα ξεπεράσουν ακόμα και αυτούς του εμφυλίου πολέμου, ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε γιατί πλησιάζουμε σε νεκρούς τη Μεγάλη Βρετανία.

Απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πλεύρης αναρωτήθηκε «μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στους θανάτους από Covid-19. Να συγκρίνει νεκρούς εμφυλίου με νεκρούς πανδημίας» και πρόσθεσε:

«Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική»,  υπογράμμισε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Παράλληλα υπενθύμισε αυτό που και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός είχε δηλώσει, πως το σύστημα καταγραφής θυμάτων Covid-19 της Μεγάλης Βρετανίας εμφανίζει κατά 20% μειωμένους τους θανάτους, σε σχέση με το δικό μας σύστημα.

Τέλος τόνισε, πως η λύση στην πανδημία είναι μία: η εμβολιαστική κάλυψη και τα μέτρα»που πολέμησε και καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή των οποίων αύξησαν κατά 17% την προστασία του πληθυσμού», όπως είπε.