Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ για μελέτη Λύτρα: «Είμαστε στην 12η καλύτερη επίδοση στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα»

  • Γιάννα Σουλάκη
Βουλή
Πυρά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Ανδρέα Ξανθό, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας με την ανάρτηση του για τους θανάτους από Covid-19 στις ΜΕΘ, "επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις".

Την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδότησε για μια ακόμη φορά η μελέτη Λύτρα, για τους θανάτους διασωληνωμένων ασθενών εκτός και εντός ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε τη μελέτη: Νέα στοιχεία από επέκταση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα – Περαιτέρω επιδείνωση των θανάτων από Covid-19

Με ανακοίνωσή του ο Θάνος Πλεύρης, απαντά στην ανάρτηση Τσίπρα με την οποία ζητά από την κυβέρνηση «κάποιος να ζητήσει συγνώμη» σχετικά με τους αυξημένους θανάτους από Covid-19, τους οποίους αναδεικνύει η μελέτη Λύτρα, ενώ απαντά με καυστικότητα και στις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Υγείας, του Ανδρέα Ξανθού, περί «λειτουργικής κατάρρευσης» του ΕΣΥ.

«Η χώρα μας βρίσκεται στη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλοντας θνητότητας» , αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή «εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του ανάρτησεις», και «ο κ.Τσίπρας με ανάρτηση του επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Τώρα που οι μελέτες αποδεικνύουν ότι εκτός ΜΕΘ δεν σώθηκε σχεδόν κανείς, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει έστω μια συγνώμη;»

Δείτε επίσης: Κοτανίδου για νέα μελέτη Λύτρα: «Έχει μεθοδολογικά προβλήματα – Οι εργασίες είναι καλές για να εμπλουτίζουμε τα βιογραφικά μας»

Θάνος Πλεύρης: Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Η χώρα μας σύμφωνα με τα πλέον επίκαιρα στοιχεία του ECDC και του Euromomo φέτος το καλοκαίρι είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη και συνολικά, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως έχει επιβεβαιώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει σημειώσει τη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλουσας θνησιμότητας.

Από την αρχή της πανδημίας εξάντλησαμε όλες τις δυνατότητες αύξησης κλινών ΜΕΘ υπερδιπλασιάζοντας τες με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες, που γίνονται, αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου και στο σύνολο τους αναδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί όπλο για την αποφυγή της βαριάς νόσησης και της διασωλήνωσης.

Σήμερα ενώ ο κ. Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του ανάρτησεις, ο κ.Τσίπρας με ανάρτηση του επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν