Πλεύρης: «Οι ανεμβολίστοι υγειονομικοί δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ» – Τι είπε στη Βουλή

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεσπάθωσε εναντίον των ανεμβολίασων υγειονομικών. Αυτή τη φορά, στη Βουλή. "Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ", όπως ανέφερε.

Αναφερόμενος στα σενάρια για το εργασιακό μέλλον των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιασθεί και με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται διάταξη που θα προβλέπει είτε την παράταση της αναστολής εργασίας και μετά τις 31 Μαρτίου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είτε τη ρητή απόφαση ότι ο εμβολιασμός θα αποτελεί τυπικό προσόν για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

«Όποιος αρνείται την επιστήμη του δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ», τόνισε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι η Πολιτεία δεν εκβιάζεται. Παράλληλα, είπε ότι οι θέσεις που θα αδειάσουν στο ΕΣΥ, θα προκηρυχθούν.

Να σημειωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι περίπου 5.000 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.