Πλεύρης: Μετά από 3 χρόνια γιορτάζουμε κανονικά το Καρναβάλι «Προσοχή στα ατυχήματα!»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Μήνυμα για τα τρία χρόνια από της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα, που οδήγησε στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, έστειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θάνος Πλεύρης, μετά από 3 χρόνια γιορτάζουμε κανονικά το Καρναβάλι. Για τις αυξημένες ανάγκες μάλιστα του χιλιάδων επισκεπτών που έχουν κατακλύσει την Πάτρα, μάλιστα όπως ανέφερε, βρίσκονται σε εφημερία όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας έχουν διευρυμένο ωράριο.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Τρία χρόνια από την πρώτη διάγνωση COVID-19 – Η Προϊσταμένη του ΑΧΕΠΑ θυμάται…

Δείτε την ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη:

Δείτε επίσης: Πάτρα: Έκτακτα μέτρα δημόσιας Υγείας για το τριήμερο της Αποκριάς

Οι εφημερίες των νοσοκομείων της Πάτρας, αναλυτικά

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), όλα τα νοσοκομεία της Πάτρας θα βρίσκονται σε κλιμακωτή εφημερία για την κάλυψη του τριημέρου της Αποκριάς.

Έτσι , από  την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, τέθηκαν σε ταυτόχρονη εφημερία  και για όλο το τριήμερο της Αποκριάς, τα τρία Νοσοκομεία της Πάτρας (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και Καραμανδάνειο).

Παράλληλα, τα δύο Κέντρα Υγείας (Αστικού τύπου) Βορείου και Νοτίου Τομέα θα είναι ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αναλυτικά:

  • Τα ΤΕΠ (τμήματα επειγόντων περιστατικών) των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης “Άγιος Ανδρέας” και Πανεπιστημιακό, θα λειτουργούν σε ταυτόχρονη εφημερία, καθώς επίσης και το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο αντιστοίχως για τα παιδιατρικά περιστατικά.
  • Τα δύο Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Τομέα θα λειτουργούν από το πρωί τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ.
  • Επίσης θα υπάρχει ένας σύνδεσμος άμεσης επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Νοσοκομείων, ΕΕΣ και Κέντρων Υγείας για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου.