Πάτρα: Έκτακτα μέτρα δημόσιας Υγείας για το τριήμερο της Αποκριάς

  • Iatropedia newsroom
Υπουργείο
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), όλα τα νοσοκομεία της Πάτρας θα βρίσκονται σε κλιμακωτή εφημερία για την κάλυψη του τριημέρου της Αποκριάς, ενόψει της έλευσης χιλιάδων καρναβαλιστών.

Σχέδιο για την κάλυψη του τοπικού πληθυσμού και των χιλιάδων επισκεπτών λόγω του εορταστικού τριημέρου στην Πάτρα, εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, με πρωτοβουλία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Έτσι , από σήμερα (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023) τίθενται σε ταυτόχρονη εφημερία  και για όλο το τριήμερο της Αποκριάς, τα τρία Νοσοκομεία της Πάτρας (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και Καραμανδάνειο).

Παράλληλα, τα δύο Κέντρα Υγείας (Αστικού τύπου) Βορείου και Νοτίου Τομέα θα είναι ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με το σχέδιο από σήμερα και για όλο το τριήμερο:

  • Τα ΤΕΠ (τμήματα επειγόντων περιστατικών) των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης “Άγιος Ανδρέας” και Πανεπιστημιακό, θα λειτουργούν σε ταυτόχρονη εφημερία, καθώς επίσης και το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο αντιστοίχως για τα παιδιατρικά περιστατικά.
  • Τα δύο Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Τομέα θα λειτουργούν από το πρωί τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ.
  • Επίσης θα υπάρχει ένας σύνδεσμος άμεσης επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Νοσοκομείων, ΕΕΣ και Κέντρων Υγείας για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου.