Πλεύρης για επιθέσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: «Ας αφήσουν όλοι έξω τα νοσοκομεία μας από την τοξικότητα»

  • Γιάννα Σουλάκη
Ιπποκράτειο
Για "πράξεις τραμπουκισμού" έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις που δέχονται ο διοικητής και οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό.

Την Πέμπτη έγινε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους Ρομά που έχουν εξεγερθεί τα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, έριξαν μπογιές έξω από το γραφείο του Διευθυντή της κλινικής, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος.

Επίσης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατήγγειλε τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου γιατί δεν έχει προχωρήσει σε έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για την κατάσταση της υγείας του.

Δείτε επίσης: Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για επίθεση με μπογιές στο γραφείο του γιατρού του 16χρονου Ρομά: «Οι απειλές σε βάρος των γιατρών δεν θα περάσουν»

«Η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού είναι απολύτως καταδικαστέες», σημείωσε σε σημερινή του παρέμβαση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και σχολιάζοντας τα γεγονότα πρόσθεσε:

«Η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16χρονο συμπολίτη μας και ενημερώνουν συνεχώς την οικογένεια του για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του».

«Όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα με εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις, προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ή διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στην πραγματικότητα συμβάλουν στη στοχοποίηση της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου. Ας αφήσουν έξω τα νοσοκομεία μας από αυτήν την τοξικότητα”, κατέληξε ο ίδιος.

Στο πλευρό των γιατρών και της Διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου τάχθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου.

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την ιατρική επιστήμη. Για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια εμπλοκής των γιατρών από τρίτους κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, σε αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι καταδικαστέα, πόσο δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε έκνομες πράξεις αυτοδικίας», ανέφερε η ανακοίνωση του ΙΣΘ.