Πλεύρης: «Ατυχής διατύπωση» λέει για το εσωτερικό έγγραφο της Διοίκησης ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

  • Γιάννα Σουλάκη
ΜΕΘ
Περαιτέρω εξηγήσεις για το εσωτερικό έγγραφο της Διοίκησης του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης προς τους χειρουργούς του Νοσοκομείου, με το οποίο απαγορεύει τα εισιτήρια ασθενών χωρίς εντολή του Διοικητή, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σε «ατυχέστατη διατύπωση» απέδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης την εντολή του Διοικητή του ΑΧΕΠΑ προς τους γιατρούς του Νοσοκομείου να γίνεται εισαγωγή ασθενών μόνο με έγκριση της Διοίκησης και μάλιστα με ποινή ανυπακοής, «το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης να βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό!». 

«Ήταν ατυχέστατη η διατύπωση του εγγράφου», ανέφερε συγκεκριμένα το πρωί στην ΕΡΤ ο υπουργός της Υγείας και πρόσθεσε: «αλλά ο σκοπός για τον οποίο βγήκε ήταν να υπάρχει διαφάνεια ως προς τη σειρά των χειρουργείων και σε αυτό το κομμάτι το Υπουργείο στηρίζει απόλυτα τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, η οποία πρέπει να κάνει την έρευνα, αλλά να μην δημιουργούνται προβλήματα ως προς τις διατυπώσεις», τόνισε.

Δείτε επίσης: Απάντηση ΑΧΕΠΑ στο έγγραφο που απαγορεύει τις εισαγωγές χωρίς εντολή Διοικητή

Πλεύρης: Υπόνοιες παράκαμψης λίστας χειρουργείου και «κλοπή» υγειονομικού υλικού αξίας 18 χιλιάδων ευρώ

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε πως το μέτρο αυτό, ελήφθη από την πλευρά του Διοικητή του ΑΧΕΠΑ, καθώς υπήρξε υπόνοια παράκαμψης λίστας, με αποτέλεσμα ασθενής να πάρει υλικό αξίας 18 χιλιάδων ευρώ, που προοριζόταν για άλλο ασθενή και προγραμματισμένο χειρουργείο.

» Στο ΑΧΕΠΑ πράγματι υπήρχε ένα έγγραφο, για το οποίο δόθηκαν εξηγήσεις από τη Διοίκηση. Ποια είναι η πραγματικότητα; Δυστυχώς- και γίνεται ΕΔΕ στο ΑΧΕΠΑ- ένας συμπολίτης μας που ήταν να πάρει ένα υλικό 18 χιλιάδων ευρώ για προγραμματισμένο χειρουργείο, για κάποιον περίεργο λόγο πήρε άλλος συμπολίτης μας τη σειρά του και πήρε το υλικό που του αντιστοιχούσε. Ο Διοικητής, λοιπόν, λέει ορθώς ότι «πρέπει η Διοίκηση να παρακολουθεί ότι τηρείται η σειρά των χειρουργείων». Όμως η διατύπωση του εγγράφου παρερμηνευόταν πολύ εύκολα. Το έγγραφο έφταιγε, δεν έφταιγε αυτός που διάβαζε το έγγραφο», επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας κατέληξε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση παρέμβασης στο επιστημονικό έργο των γιατρών «που τους σεβόμαστε απόλυτα και αυτοί είναι που αποφασίζουν για τις θεραπείες και στηρίζουν το εθνικό σύστημα υγείας μαζί με τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό», όπως είπε.