Απάντηση ΑΧΕΠΑ στο έγγραφο που απαγορεύει τις εισαγωγές χωρίς εντολή Διοικητή

  • Γιάννα Σουλάκη
θάνατοι
Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σχετικά με έγγραφο της, που είδε το φως της δημοσιότητας, και με βάση το οποίο χωρίς εντολή του διοικητή δεν μπορούν να γίνονται ελεύθερα τα εισητήρια ασθενών στο νοσοκομείο.

Για «εσκεμμένη διαρροή εγγράφων» κάνει λόγο η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το έγγραφο του ίδιου του Διοικητή του Νοσοκομείου που είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω του οποίου στις 14/3/22 δίνει εντολή για την εισαγωγή ασθενών στο νοσοκομείο «μόνο με έγκριση της διοίκησης».

Σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο μάλιστα, «σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό!»

Τι απαντά η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ δεν αρνείται την ύπαρξη του εγγράφου, όμως, αποσαφηνίζει τα εξής:

«Στον ιατρικό χειρισμό των περιστατικών ουδεμία παρέμβαση γίνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για οποιοδήποτε περιστατικό επείγον ή προγραμματισμένο. Η έγκριση της Διοίκησης αφορά μόνο τη διοικητική διαχείριση των προγραμματισμένων περιστατικών και όχι των επειγόντων αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση της ορθότητας και διαφάνειας της διαδικασίας ως προς τη τήρηση της λίστας προτεραιότητας επεμβατικών πράξεων, που κατατίθεται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την αποφυγή καταστρατήγησης της για οποιοδήποτε λόγο και αιτία με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση και μόνο του συνόλου των πολιτών. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση παραβίασης της συγκεκριμένης διαδικασίας θα τηρούνται από το νόμο οι προβλεπόμενες διατάξεις».