Ποιος είναι ο…Φούφουτος και γιατί έκανε έξαλλους τους γιατρούς;

  • Iatropedia
Ένας κύριος Foufoutos έκανε έξαλλους τους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ΙΣΑ που ζητούν να φύγει άμεσα. Ποιος είναι;

Έκπληκτα τα μέλη του ΙΣΑ είδαν στη νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να φιγουράρει ένα όνομα: αυτό του κ.Foufoutou στις οδηγίες του χρήστη. Τα σχηματικά στοιχεία του γιατρού κ.Foufoutou προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των γιατρών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι προσβλητικά.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ: «η συγκεκριμένη λέξη έχει αρνητικό περιεχόμενο και έννοια και είναι άκρως συκοφαντική και δυσφημιστική για τους ιατρούς και για το ιατρικό λειτούργημα και μας προκαλεί μεγάλη κατάπληξη, η ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζετε τους ιατρούς και απορούμε με το θράσος αυτού που έκανε την συγκεκριμένη καταχώριση και ο δόλος όσων την ανήρτησαν».

Οι γιατροί διαμαρτύρονται όμως βασικά για τα τεράστια τεχνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση τόσο με τα προηγούμενα δύο συστήματα όσο και με το νέο αναβαθμισμένο e-perscription που επίσης την ημέρα της πρεμιέρας του κατέρρευσε με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί.

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι είχε προβλέψει ότι το σύστημα δε θα άντεχε ενώ υπογραμμίζει: «Οφείλετε άμεσα να αποκαταστήσετε τα τεχνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας των οποίων οι ιατροί δεν δύνανται να ασκήσουν το λειτούργημα τους».