Πιέσεις τρόικας να «τρέξει» η κινητικότητα! Πόσοι θα αποχωρήσουν στην Υγεία

  • Iatropedia
Οι τροικανοί κατά τη συνήθη τακτική τους έρχονται και πάλι αγριεμένοι σε λίγες ημέρες. Αυτή τη φορά απαιτούν εκτός των άλλων να επισπευσθούν οι διαδικασίες του μνημονίου και της κινητικότητας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση ασκούν για άλλη μια φορά οι δανειστές μας όπως αναφέρουν πληροφορίες, προκειμένου να τρέξουν πιο γρήγορα τα μνημονιακά προγράμματα μεταξύ αυτών και η κινητικότητα.

Μετά τα 1621 ονόματα των «διαθέσιμων» υπαλλήλων που πήραν ήδη «φύλλο πορείας» για το νέο τους νοσοκομείο, οι τροικανοί επιδιώκουν να συνεχισθεί το κύμα των αλλαγών και των μετακινήσεων.

Αυτό θα επιτευχθεί έως το τέλος του χρόνου μέσω του τομέα της Υγείας από όπου θα προέλθουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι από το σύνολο των 12.500 που ζητούν ο Μορς και η παρέα του.

Ήδη με το που ξεκινήσει να μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο των αλλαγών σε ΕΟΠΥΥ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι να μπει μπροστά και η κινητικότητα.

Η τράπουλα με τους περίπου 10.000 εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ καταρχάς θα ανακατανεμηθεί ώστε να καλυφθούν κενά που υπάρχουν σήμερα στις δομές.

Όμως παρά τις διαβεβαιώσεις Άδωνι Γεωργιάδη ότι δε θα κλείσουν μονάδες υγείας, το σχέδιο περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις δομών όπου κριθεί ότι δεν καλύπτουν μεγάλο πληθυσμό και οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετηθούν και σε άλλη μονάδα κοντινή.

Άλλωστε στόχος είναι όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση η εξοικονόμηση πόρων.

Και στην περίπτωση ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ (πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ, περιφερειακά ιατρεία, Κέντρα Υγείας) οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να μπουν στον πάγο έως το τέλος του χρόνου, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους ενώ αναμένεται να μείνουν εκτός συστήματος για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην χρειασθεί στη διάρκεια αυτή να κλείσει κάποια μονάδα, όπως διαβεβαιώνει και ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα χέρια των Γερμανών ΕΟΠΥΥ-ΠΦΥ με 4,5 εκατ. ευρώ! Η απόφαση του Άδωνι και οι «διάλογοι»

Στον αέρα τα ονόματα 1621 υπαλλήλων νοσοκομείων που μετακινούνται! Όλα τα ονόματα

Η προειδοποίηση Άδωνι και η επίσχεση των «κουρεμένων» από τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών

Ο Άδωνις, η τρόικα και το mail των φαρμάκων! Τι είπαν για δραστική- off patent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ