Ποιες τροφές πυροδοτούν τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

  • Iatropedia
Αν θέλετε να αποφύγετε την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ο μόνος τρόπoς εκτός από την φαρμακευτική αγωγή είναι να αποφεύγετε ορισμένες τροφές που πυροδοτούν τη νόσου.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Σοκολάτα

Μπορεί να είστε φανατικός οπαδός της σοκολάτας αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι ο γλυκός αυτός πειρασμός την πυροδοτεί

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο και σε λίπος συστατικά τα οποία προκαλούν παλινδρόμηση.

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά με ανθρακικό ενοχοποιούνται για την πρόκληση της νόσου. Η αιτία είναι ότι οι φυσαλίδες που περιέχουν βλάπτουν τα τοιχώματα του στομάχου. Επίσης όσα περιέχουν καφεΐνη καλό είναι να αποφεύγονται για το στομάχι.

Τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά είναι η κύρια αιτία της παλινδρόμησης αφού προκαλούν έντονη καούρα.

Αλκοόλ

Εκτός από τις τροφές υπάρχουν και ορισμένα ποτά όπως η μπύρα, το κρασί και όλα τα αλκοολούχα ποτά τα οποία θεωρούνται από τους ειδικούς απαγορευτικά για την γαστροοιφαγική παλινδρόμηση.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστούν να απέχετε από το αλκοόλ ή να πίνετε ροφήματα τα οποία δεν έχουν όξινα υλικά,

Γαλακτομικά

Τα γαλοκτομικά προϊόντα περιέχουν σε υψηλές ποσότητες λιπαρά τα οποία φουντώνουν την νόσο.

Σε περίπτωση που είστε λάτρεις αυτών των τροφών οι ειδικοί επισημαίνουν να καταναλώνεται όσα έχουν λίγα λιπαρά.

Κρέας

Η νόσος αυτή δεν δείχνει να προτιμά τα κρέατα ιδίως όσα έχουν υψηλά λιπαρα όπως είναι το χοιρινό και κυριότερα το αρνί.

Ελλατώστε την κατανάλωσή τους σε μία φορά την εβδομάδα.

πηγήhttp://www.foodsforliving.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα φάρμακα που ρίχνουν τη χοληστερίνη καταστρέφουν το συκώτι;