Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες;

  • Iatropedia
Το ''κλειδί'' για την καλή υγεία βρίσκεται στην ισορροπημένη διατροφή. Όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το ακατάστατο ωράριο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή. Δείτε ποια τρόφιμα είναι τα υπερόπλα στη διατήρηση της καλής υγείας

Γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά

Η κατανάλωση γαλακτομικών προϊόντων με λίγα λιπαρά τροφοδοτεί με ασβέστιο τον οργανισμό.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ασβέστιο δεν χτίζει μόνο γερά οστά αλλά συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από λοιμώξεις.

Ψάρια τα πολύτιμα

Τα ψάρια ο σολομός οι σαρδέλες, ο τόνος περιέχουν τα ωμέγα τρία λιπαρά τα οποία προστατεύουν την καρδιά.

Επίσης τα ψάρια και τα υπόλοιπα θαλασσινά περιέχουν σελήνιο, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και διατηρεί τη χοληστερίνη σε χαμηλά επίπεδα.

Όσπρια

Τα όσπρια περιέχουν πολύτιμες θρεπτικές ουσίες οι οποίες συμβάλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, δεν παχαίνουν και καταπολεμούν την αναιμία.

Ενδεικτικό είναι ότι μια μερίδα φακές περιέχουν 265 mcg φολικού οξέος.

Μούρα

Τα μούρα αποτελούν ένα υπέρ όπλο αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά, που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έχουν στην πλειοψηφία τους μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Κ η οποία ενισχύει την καλή υγεία του οργανισμού.

πηγήhttp://www.rd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι βιταμίνες βοηθούν στη πρόληψη ασθενειών;