Ποιες τροφές »χαρίζουν» υγεία;

  • Iatropedia
Πολύτιμος σύμμαχος καλής υγείας αποτελούν ορισμένες τροφές. Λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν μπορούν αν τις εντάξουμε στη καθημερινή μας διατροφή να μην αρρωσταίνουμε. Ποιες είναι αυτές;

Σκόρδο

Μπορεί λόγω της έντονης μυρωδιά του να μην είναι στις πρώτες επιλογές αλλά το σκόρδο περιέχει την ουσία αλικίνη, που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η εν λόγω ουσία ενεργοποιεί τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία με την σειρά τους εμποδίζουν τους ιούς και τα βακτήρια να επιτεθούν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το ταπεινό κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια, περιέχουν εκτός από την αλικίνη και την ουσία κερκετίνη, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Παράλληλα τα κρεμμύδια έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και έτσι να καταπολεμούνται οι διάφορες λοιμώξεις.

Πιπερόριζα και τζίντζερ

Τόσο η πιπερόριζα όσο και το τζίντζερ περιέχουν αντιφλεγμονώδη συστατικά που διευκολύνουν την καλή κυκλοφορία του αίματος. 'Έρευνες έχουν δείξει ότι αν καταναλώνονται ως αφέψημα μπορούν να κατεβάσουν τον πυρετό και να ανακουφίσουν από τον πονόλαιμο.

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν,είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και έτσι μπορεί να καταπολεμήσει πιο εύκολα τους διάφορους ιούς.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία επιταχύνουν την γρήγορη ανάρρωσή.

πηγή mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί η πολλή άσκηση βλάπτει την υγεία;