Ποιες συνήθειες κόβουν χρόνια ζωής; Έρευνα

  • Iatropedia
Χρόνια ζωής μπορεί να κόψουν ορισμένες καθημερινές σηνήθειες μας. Πλέον και με την επιστημονική βούλα αποδεικνύεται ότι στην περίπτωση που κατορθώσουμε να αλλάξουμε κάποιες από αυτές τότε θα προσθέταμε χρόνια ζωής. Ποιες είναι οι κακές συνήθειες και πως μπορεί να τις σβήσουμε ώστε να κερδίσουμε περισσότερα χρόνια;

μόνοι ή ζευγάρι

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Harvard,απέδειξε ότι τα άτομα που δεν παντρεύονται ποτέ έχουν 32% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα. Ενδεχομένως να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας μετά από αυτό το συμπέρασμα.

ώρα να σηκωθείτε από το καναπέ

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό JAMA Internal Medicine έδειξε ότι το καθισιό για περισσότερες από 11 ώρες την ημέρα αυξάνει κατά 40% τον κίνδυνο θανάτου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, συγκριτικά με το καθισιό λιγότερο από τέσσερις ώρες την ημέρα. Ώρα να σηκωθείτε για περπάτημα, λοιπόν.

φροντίστε τους φίλους σας

Η παρατεταμένη μοναξιά είναι τόσο βλαβερή για την υγεία όσο το να καπνίζει κανείς 15 τσιγάρα την ημέρα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που πραγνατοποίησε το Πανεπιστήμιο της North Carolina Στον αντίποδα, ηλικιωμένα άτομα με μεγάλο κύκλο φίλων έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, ενώ εμφανίζουν και πολύ καλύτερη πνευματική υγεία.

πολλές ώρες τηλεόραση

Σύμφωνα με ερευνητές από το Harvard οι επιπτώσεις της πολύωρης τηλεθέασης όχι μόνο είναι κοινές με αυτές του πολύωρου καθισιού, αλλά και χειρότερες. «Κάθε ώρα που περνά κανείς μπροστά στην τηλεόραση, μετά την ηλικία των 25 ετών, μειώνει το προσδόκιμο της ζωής του κατά 21,8 λεπτά».

πείτε όχι στο junk φαγητό

Tο junk food συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο και διαβήτη και ως εκ τούτου με μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το μεγάλο πρόβλημα με το junk food είναι τα τηγανιτά, τα κακής ποιότητας κρέατα, τα χημικά συντηρητικά που περιέχουν τα ψωμιά και οι τεράστιες ποσότητες ζάχαρης στα αναψυκτικά και τα γλυκά τους.

ανεργία

Η ανεργία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κάποιου για πρόωρο θάνατο κατά 63%, σύμφωνα με καναδικές έρευνες που ανέλυσαν στοιχεία των τελευταίων 40 ετών, από 20 εκατομμύρια άτομα σε 15 χώρες.

πόσο συχνά κάνετε σεξ;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άνδρες

Η αποχή από το σεξ βλάπτει σοβαρά την υγεία .μελέτες που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι η έλελιψη οργασμού για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά θνησιμότητας κατά 50%, συγκριτικά με όσους έχουν τακτικούς οργασμούς.

κοιμάστε πολύ ή πολύ λίγο;

Κατά μέσο όρο οι άνθρωποι χρειάζονται οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Σε διαφορετική περίπτωση αναφέρουν οι ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Harvard το προσδόκιμο ζωής μειώνεται σημαντικά αν κάποιος κοιμάται λιγότερο από πέντε ή περισσότερο από 9 ώρες ημερησίως.

Σε διαφορετική περίπτωση παρουσιάζουν κίνδυνο να εμφανίσουν χρόνια καρδιοπάθεια, διαβήτη, κάποιες μορφές καρκίνου, άνοια, προβλήματα αντίληψης και μνήμης, αύξηση βάρους και πρόωρο θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεξ: Τι να προσέξτε όταν τα παιδιά είναι σπίτι;

Πότε μια ελιά είναι επικίνδυνη; Τα σημάδια SOS

Ρίξτε την πίεση με φυσικό τρόπο!