Ποιες είναι οι τροφές που ωφελούν τους καπνιστές

  • Iatropedia
Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τους κινδύνους που κρύβει το κάπνισμα οι θεριακλήδες αντί να μειώνονται αυξάνονται. Αφού δεν μπορείτε να κόψετε μαχαίρι την συνήθεια αυτή δείτε τι πρέπει να τρώτε για να μειώσετε τους κινδύνους του τσιγάρου.

Απαραίτητη η Βιταμίνη C

Για τη διατήρηση της καλής υγείας επιβάλλεται οι καπνιστές να τρώνε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη c η οποία έχει πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία είναι τόσο πολύτιμα για την καλή υγειά των καπνιστών.

Έχει βρεθεί ότι τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνονται μέσω της διατροφής προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα αλλά και φλεγμονές σε άλλα ζωτικά όργανα.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται οι άνδρες να λαμβάνουν καθημερινά 125 mg βιταμίνη C και οι γυναίκες 110 mg.

Πηγή βιταμίνης c αποτελούν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάχανα, οι πιπεριές, τα μήλα και τα λαχανικά.

Ω-3 Λιπαρά

Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες. Για το λόγο αυτό βάλτε στο πιάτο σας ψάρια, σολομό, καρύδια και τον λιναρόσπορο.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει τις πολυφαινόλες απαραίτητες ουσίες για την ενίσχυση του οργανισμού και τη διατήρηση της καλής υγείας.

Φρούτα

Όσα περισσότερα φρούτα τρώτε τόσο καλύτερα για την υγεία του οργανισμού σας

Οι ειδικοί συστήνουν σε όλους τους καπνιστές να τρώνε φρούτα τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν από τον καρκίνο και ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές κάνουν καλό στην καρδιά;