Ποιες είναι οι τροφές που χτυπούν τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

  • Iatropedia
Το δικό τους προσωπικό Γολγοθά βιώνουν οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Τα συμπτώματα της πάθησης όπως έντονοι πόνοι στις αρθρώσεις, ακαμψία ιδιαίτερα το πρωί βασανίζουν τους ασθενείς οι οποίοι ψάχνουν εναγωνίως τρόπους ώστε να ανακουφιστούν. Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή υπάρχουν και ορισμένες τροφές οι οποίες χτυπούν τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ασθενείς ακολουθούν κατά γράμμα τη μεσογειακή διατροφή αντιμετωπίζουν καλύτερα τα ενοχλητικά συμπτώματα της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συνιστούν οι πάσχοντες να βάλουν στη διατροφή τους φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης,όσπρια και ψάρια.

Καλό είναι να αποφεύγουν να καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά και να προτιμούν εκείνα που περιέχουν τα καλά λιπαρά.

Τα οφέλη που θα αποκομίσουν δεν περιορίζονται μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στον περιορισμό της φλεγμονής αλλά θα καταφέρουν να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος.

Άλλες επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει ότι η κατανάλωση ωμών φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής άλεσης τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες διατηρούν νεανικές τις αρθρώσεις.

Μη διστάσετε να βάλετε στη διατροφή σας τρόφιμα, που περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως είναι τα μούρα, τα καρότα, οι τομάτες, οι γλυκοπατάτες, τα πορτοκάλια και το μπρόκολο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα στην κατανάλωση των προϊόντων, που περιέχουν γλουτένη καθώς εικάζεται ότι η κατανάλωση τους επιδεινώνει τα συμπτώματα.

πηγήhttp://www.residentadvisor.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα; Όλα τα σημάδια