Ποιες είναι οι »έξυπνες» τροφές για μυαλό ξυράφι;

  • Iatropedia
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για τη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου, αν προσθέσετε «έξυπνες» τροφές στη διατροφή σας.

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την ενίσχυση του IQ αλλά ορισμένες ουσίες, όπως η καφεΐνη, μπορεί να σας βοηθήσει να μη διασπάται η προσοχή σας. 'Έτσι ο καφές,η σοκολάτα και άλλα ενεργειακά ποτά που περιέχουν καφείνη μπορούν να ενισχύσουν την καλή μνήμη.

Η ζάχαρη είναι προτιμώμενη πηγή καυσίμου του εγκεφάλου σας – όχι η επιτραπέζια ζάχαρη, αλλά η γλυκόζη, η οποία μπορεί να προσφέρει να ενισχύσει τη μνήμη, τη σκέψη, και τη νοητική σας ικανότητα.

Πρωινό

Μην παραλείψετε το πρωινό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βελτιώσει την βραχυπρόθεσμη μνήμη και την προσοχή. Οι μαθητές που τρώνε πρωινό αποδίδουν καλύτερα σε σχέση με εκείνους που δεν το κάνουν. Τα τρόφιμα στην κορυφή της λίστας για μυαλό ξυράφι περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, φυτικές ίνες, γαλακτοκομικά και φρούτα.

Μια πηγή πρωτεΐνης που είναι ευεργετική για το μυαλό είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου τρώτε δύο μερίδες ψάρι κάθε εβδομάδα.

Επίσης οι ξηροί καρποί περιέχουν την αντιοξειδωτική βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να ενισχύσει την συγκέντρωση.

Απολαύστε μέχρι μια χούφτα την ημέρα καρύδια και μαύρη σοκολάτα για να πάρετε όλα τα οφέλη που χρειάζεστε, χωρίς επιπλέον θερμίδες

Μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως και φρούτα όπως το αβοκάντο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και να ρίξει την κακή χοληστερόλη.

Από την άλλη νέες έρευνες δείχνουν ότι τα βατόμουρα μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου και μπορεί να μειώσουν τις επιπτώσεις που σχετίζεται με την ηλικία, όπως την άνοια.

πηγηhttp://www.emedicinehealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι να τρώτε για μυαλό ξυράφι