Ποιες φλούδες κάνουν καλό στην υγεία μας;

  • Iatropedia
Τα φρούτα είναι ο νούμερο ένας σύμμαχος της καλής υγείας λόγω των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που περιέχουν. Όμως εξίσου θρεπτική είναι και η φλούδα τους τις οποίες είθισται να πετάμε.

Δείτε ποιες φλούδες φρούτων πρέπει να τρώτε

Καρπούζι: Το λευκό μέρος της φλούδας του καρπουζιού που συνήθως πετάμε είναι πλούσιο σε βιταμίνες και συστατικά. Επίσης η φλούδα αυτή έχει βρεθεί ότι ενδείκνυται για την απώλεια βάρους. Επίσης έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, αποτρέποντας έτσι πιθανές βλάβες τους.

Πορτοκάλι

Συνήθως τις πατάμε αλλά οι φλούδες του πορτοκαλιού συντελούν στην γρήγορη απώλεια των περιττών κιλών. Επίσης είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό καθαριστικό του δέρματος. Οι φλούδες του πορτοκαλιού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη c μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μπανάνα

Η φλούδα της μπανάνας έχει την ικανότητα να ανακουφίζει από τις φλεγμονές στο δέρμα.

Μια φλούδα μπανάνα όπως και οι κόκκοι του ροδιού, έτσι και η φλούδα του είναι γεμάτη με οφέλη για την υγεία και την ομορφιά.

Ρόδι

Δεν είναι μόνο οι κόκκοι του ροδιού πολύτιμα για την υγεία αλλά και οι φλούδες ροδιού που μπορούν να χτυπήσουν την ακμή, τα σπυράκια και τα εξανθήματα, την απώλεια μαλλιών και την πρόληψη της πιτυρίδας.

Αγγούρι

Τις περισσότερες περιπτώσεις, οι φλούδες αγγουριού πετάγονται αλλά πρόκειται για ολέθριο λάθος αφού οι φλούδες έχουν σε υψηλά επίπεδα φυτικές ίνες και χαμηλές θερμίδες.

Επίσης η φλούδα αγγουριού περιέχει βιταταμίνη Α και βιταμίνης Κ, η οποία κάνει καλό στα οστά και στα μάτια.

πηγή: www.health24.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν