Ποιες ασθένειες φαίνονται στο πρόσωπό μας;

  • Iatropedia
Ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε την εμφάνιση κάποιων σοβαρών παθήσεων είναι η αυτοπαρατήρηση. Αν υιοθετήσετε τη συνήθεια να παρατηρείται τις όποιες αλλαγές συμβαίνουν πάνω στο σώμα σας τότε θα διαπιστώνετε με την πρώτη ματιά τι είναι αυτό που δεν πάει καλά.

Δείτε ποια σημάδια στέλνει το πρόσωπο όταν κάτι δεν πάει καλά στην υγεία

Ξηροδερμία

Τα σημάδια ξηροδερμίας στο πρόσωπο αποτελούν ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία του θυρεοειδούς ή του σακχάρου στο αίμα σας. Επίσης αν η ξηροδερμία συνοδεύεται από σκασμένα χείλη αποτελεί σημάδι ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Αν είστε γυναίκα και έχετε αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο τότε είναι πιθανό να έχετε το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας για να εξακριβώσετε την αιτία του προβλήματος αυτού.

Πρήξιμο στα μάτια

Το έντονο πρήξιμο στην περιοχή των ματιών ίσως αποτελεί ένδειξη ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα αλλεργίας. Αν μάλιστα συνοδεύεται από έντονη καταρροή δύσπνοια και μπουκωμένη μύτη τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον ειδικό γιατρό.

Αλλαγή χρώματος

Η οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα του δέρματος είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγείας σας.

Το χλωμό δέρμα ίσως κρύβει την ύπαρξη κάποιας αναιμίας, ενώ όταν το χρώμα είναι πιο κίτρινο υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι

πηγήhttp://www.rd.com/