Ποιες αποκαλύψεις κάνουν τα μάτια για την υγεία;

  • Iatropedia
Μπορεί τα μάτια να είναι ο καθρέπτης της ψυχής αλλά είναι δυνατόν να κάνουν αποκαλύψεις για την υγεία μας. Δείτε ποιες είναι αυτές

Φρύδια που πέφτουν

Φρύδια και βλεφαρίδες που πέφτουν μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι δεν λειτουργεί σωστά ο θυρεοειδής. Είναι πιθανό να πάσχετε από υπερθυρεοειδισμό ή υποθυρεοειδισμό. Κάντε μια εξέταση αίματος για να διαπιστώσετε αν οι τιμές του είναι αυξημένες ή όχι.

Θολή όραση

Αν εργάζεστε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή και έχετε θολή όραση σημαίνει ότι πάσχετε από το «σύνδρομο όρασης υπολογιστών» ( CVS ).

Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται σε όσους κοιτούν πολλές ώρες την οθόνη του υπολογιστή με συνέπεια τα μάτια να μην μπορούν να παράγουν δάκρυα και έτσι η όραση να είναι θολή και θαμπή.

Κόκκινα μάτια

Τα κόκκινα μάτια που δακρύζουν ακατάπαυστα μπορεί να αποτελεί σημάδι αλλεργίας. Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι η γύρη, η σκόνη ή το τρίχωμα κάποιου ζώου.

Μήπως έχετε διαβήτη

Οι πάσχοντες από διαβητικοί αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων στα μάτια, όπως το γλαύκωμα, ο καταρράκτης και η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Ξαφνική απώλεια όρασης

Όταν η ξαφνική απώλεια όρασης συνδέεται και με μούδιασμα στο χέρι ενδεχομένως αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για εγκεφαλικό. Απευθυνθείτε αμέσως στον οικογενειακό σας ιατρό.

πηγήhttp://www.healthline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ''πετάει'' το μάτι μου;