Πιάσαμε πάτο: Χωρίς παιδιάτρους το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας

  • Iatropedia
Τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας είναι σαφή: "Οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις παιδιάτρων από τα Κέντρα Υγείας του βορείου τμήματος του νησιού, εδώ και χρόνια, μπορεί να μπάλωναν τα προβλήματα της παιδιατρικής κλινικής, όμως όπως είναι προφανές δεν ήταν δυνατό να επιλύσουν το πρόβλημα. Παρότι εδώ και αρκετούς μήνες ήταν γνωστή η οριακή κατάσταση της κλινικής τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά κυρίως η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν προχώρησαν στην προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών, αλλά συνέχισαν το γνωστό γαϊτανάκι των πιέσεων για μετακινήσεις παιδιάτρων από τα 3 Κέντρα Υγείας του νομού.Το αποτέλεσμα ήταν η κατάθεση παραιτήσεων και από τους 3 παιδιάτρους που υπηρετούσαν στα Κέντρα Υγείας...".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η πρακτική των μετακινήσεων αντί να οδηγήσει στην ενίσχυση του παιδιατρικού τμήματος στο νοσοκομείο, οδήγησε στην ανυπαρξία πλέον παροχής παιδιατρικής περίθαλψης στην περιφέρεια του νησιού, με το όγκο τον περιστατικών αυτών να επιβαρύνει επιπλέον το νοσοκομείο που δεν τα έβγαζε πέρα ούτε πριν…

Πλέον η παιδιατρική κλινική λειτουργεί μόνο με τις 3 γιατρούς με τις εφημερίες να είναι 10-11 το μήνα για την κάθε γιατρό, πλέον των εκτάκτων διακομιδών και των καθημερινών αναγκών. Με δεδομένο ότι η μια εκ των 3 γιατρών αποχωρεί και αυτή σύντομα από την κλινική (λόγω διορισμού της σε άλλο νοσοκομείο), είναι θέμα χρόνου η πλήρης κατάρρευση της παιδιατρικής κλινικής…

Και συνεχίζουν οι γιατροί:

«Δεν είναι θέμα προσωπικών αντιπαραθέσεων και κακών συνδικαλιστών που παραπληροφορούν όπως άστοχα προσπαθεί να παρουσιάσει τα γεγονότα η διοίκηση του νοσοκομείου. Επισυνάπτουμε σχετική επιστολή που πρωτοκολλήθηκε σήμερα από τις ιατρούς της κλινικής προς τους υπευθύνους για τα γεγονότα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ο ρόλος της διοίκησης στη συνεχιζόμενη κατάρρευση του νοσοκομείου είναι πλέον εμφανής και δεν έχουμε λόγο να ασχοληθούμε περαιτέρω μαζί της.

Το παρόν δελτίο τύπου απευθύνεται προς όλους όσους έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων, πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση της παροχής δημόσιας περίθαλψης στον παιδιατρικό πληθυσμό του νησιού. Ως ένωση γιατρών ΕΣΥ του νομού τους καλούμε να παρέμβουν έστω και την ύστατη στιγμή προς τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της, για να αποφευχθούν τα χειρότερα προχωρώντας στην άμεση προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών για το νοσοκομείο μας».

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας