Ποια σημεία στο σώμα σας κάνουν μοναδικούς στον κόσμο

  • Iatropedia
Γνωρίζατε ότι τα δαχτυλικά αποτυπώματα δεν είναι το μόνο κριτήριο βάσει του οποίου μπορεί να γίνει η αναγνώριση ενός ατόμου πέραν πάσης αμφιβολίας; υπάρχουν και άλλα σημεία στο σώμα κάθε ανθρώπου, τα οποία είναι μοναδικά για τον καθένα.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Τα αυτιά σας

Τα αυτιά του κάθε ατόμου έχουν μοναδικές καμπύλες, πτυχώσεις και κορυφογραμμές, με το περίγραμμα να είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό σημείο. Σε αντίθεση με τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία μπορεί να φθαρούν, το συνολικό αποτύπωμα του αυτιού μας παραμένει ακριβώς το ίδιο καθώς μεγαλώνουμε.

Η ίριδα του ματιού σας

Μαζί με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τους ηλεκτρονικούς σαρωτές του αμφιβληστροειδούς, οι σαρωτές ίριδας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο για την μοναδική αναγνώριση ενός ατόμου. Η ίριδα είναι ο μυς του ματιού που ελέγχει το μέγεθος της κόρης, και δίνει επίσης το χρώμα στα μάτια μας με βάση την ποσότητα της μελατονίνης στο εσωτερικό της. Δεν πρέπει να συγχέεται με τον αμφιβληστροειδή χιτώνα, ο οποίος είναι ένα φωτοευαίσθητο στρώμα ιστού στο πίσω μέρος του οφθαλμού.

Η γλώσσα σας

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Biometrics δείχνει ότι η γλώσσα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξακρίβωση της ταυτότητας ενός ατόμου, δεδομένου ότι είναι μοναδική για κάθε άτομο στο σχήμα και στην υφή της επιφάνειάς της. Οι ερευνητές προσθέτουν επίσης ότι η γλώσσα είναι το μόνο εσωτερικό όργανο που μπορεί να εκτεθεί επαρκώς προς τα έξω, προκειμένου να αναλυθεί εύκολα και πως το σχήμα της δεν αλλάζει ποτέ. Τα σχέδια επάνω στη γλώσσα του κάθε ατόμου παραμένουν αμετάβλητα στο πέρασμα του χρόνου.

http://www.medicaldaily.com/