Ποια ιατρική ειδικότητα έχει τους πιο ευτυχισμένους και υγιείς γιατρούς;

  • Iatropedia
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος γιατρός είναι ο πιο ευτυχισμένος; Ποια ειδικότητα δημιουργεί μεγαλύτερο συναίσθημα ευτυχίας σε έναν γιατρό; Είναι οι καρδιολόγοι; ή μήπως οι παθολόγοι; Μήπως οι οδοντίατροι, ή οι ορθοπαιδικοί; Σίγουρα πολλοί από εσάς θα πείτε οι παιδίατροι. Ξανασκεφτείτε το και διαβάστε την ενδιαφέρουσα έρευνα του Medscape για το ποιοι γιατροί και ποιες ειδικότητες προσφέρουν την μεγαλύτερη ευτυχία

Η έρευνα έγινε σε 292251 Αμερικανούς γιατρούς κατά τη διάρκεια του 2012. Πλήρεις απαντήσεις έδωσαν οι 29025 από αυτούς από 25 ειδικότητες. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε από ανεξάρτητο κέντρο έρευνας.

1η ερώτηση: Πόσο ευτυχισμένοι είσαστε πέρα από την δουλειά σας!

Με βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 5, με καλύτερο το 5, περίπου το 1/3 των γιατρών είπε ότι είναι πολύ ευτυχισμένοι (5) , το 40% είπε ότι είναι αρκετά ευτυχισμένοι (4). Οι υπόλοιποι, άνδρες και γυναίκες διακυμάνθηκαν κατά μέσο όρο γύρω στο 3,96.

Όταν οι απαντήσεις τους αναλύθηκαν κατά ειδικότητα, οι πιο ευτυχισμένοι ήταν οι ρευματολόγοι (4.09), οι δερματολόγοι (4.05), οι ουρολόγοι (4.04), οι οφθαλμίατροι (4.03) και οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών (4.01). Οι περισσότεροι δυστυχισμένοι ήταν οι νευρολόγοι (3.88), οι γαστρεντερολόγοι (3.88) και οι παθολόγοι των νοσοκομείων (3.88). Όλοι οι υπόλοιποι κυμαίνονται σε ενδιάμεση θέση.

2η ερώτηση: Ποια είναι τα πιο αγαπημένα σας Hοbbies ;

– Ασκηση και φυσική δραστηριότητα,

– διάβασμα,

– ταξίδια,

– πολιτιστικά δρώμενα

– φαγητό και κρασί.

3η ερώτηση: Ποια είναι τα πολιτικά πιστεύω σας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο;

Το 37% των ανδρών και το 25,5% των γυναικών ήταν συντηρητικοί, το 18,4% των ανδρών και το 27,5% των γυναικών ήταν φιλελεύθεροι. Σε συνολικά νούμερα πάντως οι αμερικάνοι γιατροί είναι συντηρητικοί, ιδιαίτερα οι άνδρες.

4η ερώτηση: Πόσες ημέρες παίρνετε διακοπές κάθε χρόνο;

Ο μέσος όρος ημερών για διακοπές για τους Αμερικάνους γιατρούς ήταν 13 ημέρες τον χρόνο. Σε άλλες χώρες οι ημέρες των διακοπών των γιατρών είναι: Ιταλία 42, Γαλλία 37, Γερμανία 35, Αγγλία 28, Καναδάς 26, Ιαπωνία 25. Τις περισσότερες διακοπές πάντως στην Αμερική τις παίρνουν οι αναισθησιολόγοι και οι ακτινολόγοι.

5η ερώτηση: Ποιο είναι το ποσοστό των παντρεμένων γιατρών;

Το 85% των ανδρών και το 71% των γυναικών είναι παντρεμένοι. Ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο συγκριτικά με τον μέσο όρο των Αμερικανών που είναι 51%.Όταν αναλύθηκαν ανάλογα με την ηλικία οι ανύπαντρες γυναίκες σαφώς υπερτερούσαν σε ποσοστά από τους άνδρες σε κάθε ηλικία.

6η ερώτηση: Πως θα χαρακτηρίζατε το επίπεδο της υγείας σας;

Πιο υγιείς γιατροί, σύμφωνα με τις απόψεις τους, ήταν οι δερματολόγοι, οι πλαστικοί χειρουργοί, οι ενδοκρινολόγοι και οι καρδιολόγοι. Οι χειρότεροι από πλευράς υγείας ήταν οι ψυχίατροι, οι παθολογοανατόμοι, οι γυναικολόγοι και οι παιδίατροι.

Πηγή = Author affiliation: Carol Peckham, Director of Editorial Development, Medscape, LLC

www.myoskeletiko.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ποια είναι τα 10 πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους

αυτός είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. ΒΙΝΤΕΟ

πως τα φρούτα μπορεί να μας κάνουν ευτυχισμένους;

τι κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες;

γιόγκα γέλιου: η νέα μόδα για καλή υγεία

πως βιώνουν τα παιδιά ένα διαζύγιο; παιδοψυχολόγος εξηγεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν